RYANAIR DAC

#24110Neuznaná reklamácia

09.06.2018, před 7 lety

Jana Kačuriková

5.6.2018 som cez ryanair.com objednávala letenky pre 2 osoby. Prvý pár leteniek prešiel bez problémov (po zaplatení prišlo potvrdenie do emailu), avšak pri platení za druhý pár leteniek mi začalo vyskakovať upozornenie, že pri platbe došlo k chybe. Žiadne potvrdenie neprišlo, nedostala som kód rezervácie, jednoducho žiadna odozva od ryanairu. Letenky som skúšala kúpiť opakovane vždy s rovnakým výsledkom. Pri kontrole financií na účte som zistila, že ryanair si zaúčtoval cenu druhého páru leteniek avšakžiadne mi nezaslal. Kontaktovala som spoločnosť cez live chat a informovala som sa o nedodanej rezervácii, na čo mi poslali dva krát potvrdenie o rezervácii prvého páru leteniek (s ktorým žiaden problém nebol!) a k druhej rezervácii nezaslali nič, nevedeli o čom hovorím. K platbe sa vyjadrili, že to v tomto štádiu nevedia overiť. Následne som kontaktovala banku s tým, že chcem reklamovať platbu za nedodanú službu od ryanairu. Reklamácia je u banky podaná. Následne kamarát dokúpil letenky cez svoj účet avšak pri platení posledného páru došlo k rovnakému problému (zaúčtovanie poplatku bez zaslania leteniek) a taktiež kontaktoval svoju banku. Keďže nám chýbali 2 letenky, o dva dni som znova kontaktovala ryanair s tým, že peniaze odišli na jeho účet a nedodal nám žiadnu rezerváciu ani kód cesty, zaslal som im výpis z účtu o predmetnej platbe a spoločnosť sa vyjadrila, že do 10 dní poplatok pripíšu na moj účet a rovnako vyriešia aj problém kamaráta. Po tomto rozhovore som znova zakúpila letenky cez kiwi.com (nešlo to priamo cez ryanair, stále vyskakovala chyba platby!). kiwi.com mi po zaplatení zaslal potvrdenie a letenky a tri hodiny po tomto zakúpení prišiel potvrdzovací mail o rezervácii priamo z ryanairu mne aj kamarátovi (ďalšie 4 letenky, ktoré mali prísť tri dni vopred a na ktoré som sa opakovane dotazovala priamo na zákaznickom centre ryanairu a nič mi nezaslali, ani nepotvrdili, že nejaká rezervácie tam je, ani nič. Na základe tejto komunikácie s centrom pomoci ryanairu som zaplatila ďalšie letenky úplne zbytočne, a rovnako aj moj kamarát, tkaže teraz máme 6 leteniek pre 2 pasažierov. Po vysvetlení situácie ryanairu s nami táto spoločnosť odmietala komunikovať o zrušení neskoro zaslanej rezervácie, nakoľko sa tvária, že ich systém funguje a k žiadnej chybe nedošlo. K letenkám od kiwi nemáme kód rezervácie, lebo ten má priamo sprostredkovateľ v kiwi.com a bez neho nám nechcú zrušiť ani len dvojené letenky na ten istý let v ten istý čas. Som z tejto komunikácie zúfalá, je to absolútne neprijateľné aby z dovodu na strane spoločnosti a bez akejkoľvek ochoty vysporiadať situáciu došlo k tomu, že budem musieť platiť za 4 letenky, ktoré nemám šancu využiť a to aj po opakovanej konzultácii s ryanairom. Dve z troch konverzácii mám nafotené cez printscreen a taktiež banka má záznam z troch telefonátov pri riešení reklamácie platby. Okrem toho som podala reklamáciu platby u banky, avšak tá to tiež rieši len cez ryanair, ktorý je maximálne neochotný akokoľvek situáciu riešiť. Z údaju o čase doručenia emailu je ajsné, že potvrdzovací mail o rezervácii došiel až po konverzácii s centrom pomoci ryanairu a po tom ako sme objednali letenky cez kiwi. Zároveň platba z aletenky prebehla už 5.6.2018 avšak z času doručenia potvrdzovacích mailov je jasné, že tie došli až po troch dňoch a uistení, že platba bude vrátená do 10 dní na moj účet. Prosím o pomoc v tejto situácii.

v prípade potreby viem poskytnúť print screeny konverzácii a ďalšiu súčinnosť.

Letenky Catania - Miláno (prvá dvojica 28.7.2018, ďalšie 4 31.7.2018)

vrátenie peňazí, zrušenie neksoro zaslaných leteniek bez povinnosti uhradiť poplatok - šlo o chybu na strane ryanairu nie mojej, preto odmietam niesť zodpovednosť a niesť škodu

1.7.2018 20:41, před 7 lety

Pokud společnost spotřebitelce potvrdila, že objednávka služby byla stornována, a společnost se dále zavázala, že spotřebitelce vrátí peněžní prostředky, je společnost povinna tomuto závazku dostát. Nevrátí-li společnost spotřebitelce peněžní prostředky ve sjednané lhůtě (10 dní), má spotřebitelka právo navíc žádat zákonný úrok z prodlení. Spotřebitelce doporučujeme, aby si uchovala všechny dokumenty, které prokazují oprávněnost jejího nároku na vrácení peněžních prostředků.

Vzhledem k tomu, že stížnost směřuje proti zahraničnímu subjektu se sídlem v Irsku, doporučujeme spotřebitelce, aby se v případě nevyřešení situace ve smírném řešení sporů obrátila na Evropské spotřebitelské centrum na internetových stránkách www.evropskyspotrebitel.cz, které bezplatně, rychle a efektivně pomáhá spotřebitelům řešit spory s obchodníky z jiného členského státu EU, Islandu nebo Norska.

28.8.2018 10:56, před 6 lety