Před 2 měsíci jsme u této společnosti v Ostravě koupili sportovní obuv.Po prvním dešti jsme zjistili, že do bot zatéká voda.Po prohlídce bylo zjištěno, že obě boty mají v oblasti paty ve vzorku podrážky velké praskliny.Okamžitě jsme obuv reklamovali na tuto vadu.Po cca 14 dnech nám bylo telefonicky sděleno,že tuto reklamaci nám neuznávají a že si máme zboží vyzvednout.Při vyzvednutí zboží nám nebylo předáno písemné stanovisko,které jsme dostali až na vyžádání.Ve stanovisku je uvedeno:"míru opotřebení nošené obuvi jsme neshledali jako vadu výrobku,do obuvi zatéká z důvodu nadměrného opotřebení."Žádám o informaci jak dále postupovat, když dle Občanského zákoníku při reklamaci zboží do 6 měsíců od zakoupení se předpokládá, že věc byla vadná už při převzetí.
boty Airwalk neptune Shoe 24208605290
Reklamace by měla být vyřešena vrácení peněz za nekvalitní zboží.
V tomto případě platí zákonná domněnka ohledně existence vady dle § 2161 odst. 2 občanského zákoníku. Společnost by tedy měla prokázat, že zboží bylo v době převzetí bez vad. Je možné se domáhat výměny, případně vrácení peněz, není-li možné realizovat výměnu z důvodu, že společnost nesplnila důkazní povinnost. Pro vylepšení důkazního postavení spotřebitele doporučujeme, aby si nechal vypracovat znalecký posudek, v němž se znalec bude zabývat povahou vady a její přičinou. V případě, že znalecký posudek vyjde ve prospěch spotřebitele, má spotřebitel právo na řádné vyřízení reklamace a na úhradu znalečného. Seznam znalců je www.dtest.cz/soudni-znalci nebo na www.justice.cz.
Společnost Sportsdirect.com Czech Republic s.r.o. byla o podaných stížnostech informována. Bohužel doposud neprojevila zájem se ke stížnostem vyjádřit, proto jsme se rozhodli případy uzavřít z důvodu nereakce podnikatele. Případné spory mohou být tedy řešeny pouze v soudním řízení, nikoliv prostřednictvím služby VašeStížnosti.cz, která je založena na principu dobrovolnosti. V takovém případě doporučujeme zastoupení advokátem. Seznam advokátů je k dispozici na http://www.dtest.cz/advokati.