V minulém roce jsem měla odjet s dcerou na 10 denní zájezd s Invií do Španělska. PO zaplacení doplatku přišla zpráva, že zájezd z důvodu krachu FTP Turistics nebude uskutečněn. Dodnes mi částka nebyla vrácena přesto, že jsem již posílala na určený portál všechny dokumenty. Invia aktivně nekomunikuje tvrdí, že oni za nic nemohou a musíme řešit s německou pojišťovnou. Mám nějakou možnost jak se dostat ke svým penězům? Nemohu vyžadovat navrácení peněz od Invie, když jsem zájezd kupovala od nich a o existenci FTP TUristics jsem neměla ponětí?
Děkuji velice Lucie Novotná
Navrácení celé částky za neuskutečněný zájezd
Společnost FTP Turistics se nám nepodařilo dohledat. Dle dostupných informací však společnost invia spolupracovala s CK FTI Touristik.
Dle dostupných informací na sebe cestovní kancelář FTI podala návrh na zahájení insolvenčního řízení. V tomto případě doporučujeme spotřebitelům přihlásit své pohledávky do insolvenčního řízení.
Jestliže byla smlouva uzavřena před zprostředkovatele (tj. společnost Invia.cz,a.s.), měl by být v dané situaci spotřebitelům nápomocný, což učinil např. zveřejněním informací o úpadku a dalších možných krocích (viz zde: https://www.invia.cz/poradatel-inso/).