28. 2. 2016 jsem si na Sbazaru, kde paní též inzeruje, objednala leginy Adidas za 250 Kč + 45 Kč poštovné. V inzerátu bylo uvedeno, že jsou bavlněné. Když jsem paní kontaktovala přes email a ptala se jí, zda jsou opravdu jen bavlněné, uvedla, že ano. Zaplatila jsem dopředu částku 295 Kč na uvedený účet. Leginy byly ze 30 % z elastanu, což v inzerátu ani v emailové komunikaci se mnou neuváděla. Okamžitě jsem paní napsala, že jsem nespokojená. Ta se mi omluvila. Domluvily jsme se, že jí pošlu zboží zpět a ona mi vrátí peníze. Balíček jsem odeslala na uvedenou adresu dne 3. 2. 2016, paní si ho dle elektronické dodejky převzala hned druhý den 4. 2. 2016. Od té doby na mé emaily nereaguje a peníze mi samozřejmě dodnes nepřišly. Přišla jsem tedy celkem o 338 Kč.
Leginy Adidas
Vrátit peníze včetně poštovného, celkem 338 Kč
Odstoupí-li spotřebitelka od smlouvy, vrátí jí prodávající bez zbytečného odkladu, nejpozději do čtrnácti dnů od odstoupení od smlouvy, všechny peněžní prostředky včetně nákladů na dodání, které od ní na základě smlouvy přijal. Prodávající není povinen vrátit přijaté peněžní prostředky spotřebitelce dříve, než mu spotřebitelka zboží předá nebo prokáže, že zboží prodávajícímu odeslala.
Pokud prodávající nevrátí peněžní prostředky ani ve lhůtě, kterou mu spotřebitelka stanovila, zadržuje tyto peněžní prostředky neoprávněně. V takovém případě by se jednalo o bezdůvodné obohacení, neboť prodávající se obohatil na základě právního důvodu, který ale odpadl. Kdo se bezdůvodně obohatí, má povinnost plnit bezprostředně po výzvě. Pokud tento závazek nesplní řádně a včas, ocitá se v prodlení a ochuzený má možnost navíc požadovat zákonný úrok z prodlení.
Podnikatelka byla o podané stížnosti informována, bohužel však dosud neprojevila zájem se k případu vyjádřit. Vzhledem k tomu, že služba VašeStížnosti.cz funguje na principu oboustranné dobrovolnosti, jsme nuceni stížnost uzavřít. V řešení případného sporu bude tedy možné pokračovat pouze v občanskoprávním řízení.