Dobrý den
Rád bych si stěžoval na Vaši pobočku ve Vimperku Jižní čechy, kde se mi stal úraz mého syna při vycházení z marketu na něj spadl plechový kryt pojezdu otevírání dveří. Zavolal jsem sanitku, která odvezla syna do nemocnice syn má ted nejen fyzickou ujmu ale i z psychyckou ujmu na zdravý byla to ráno, která kdyby ho to trefilo celou vahou krytu tak by ho to zabilo. Od vašich zaměstnanců jsem se dozvedel, že tento kryt nespadl poprvé a posledně spadl na jednu paní. Takže Váš manažer slíbil, že přijede sepsat úraz na pojišťovnu. Údajně zde byl mé telefoní číslo má vyzvedl pouze záznam o úrazu z penny a zase odjel. Čekám dva dny a pak to jdu hlásit na policii na které jsem se byl už informovat jako ublížení na zdraví z nedbalosti. Prosím kontaktujte mě na níže uvedeném telefonu děkuji
ihned telefonicky kontaktovat na tel: 727927767
Dle obecných ustanovení odpovědnosti za škodu má škůdce povinnost nahradit škodu, která jeho jednáním vznikla. V případě škody na zdraví se jedná o tzv. újmu na zdraví, která podléhá náhradě taktéž.
Právní úprava se nachází v § 2924 nového občanského zákoníku a stanoví, že každý kdo provozuje závod nebo jiné zařízení k výdělečné činnosti, nahradí škodu vzniklou z provozu, ať již byla způsobená vlastí provozní činností, věcí při ní použitou nebo vlivem činnosti na okolí. Této povinnosti se ovšem provozovatel může zprostit, když prokáže, že vynaložil veškerou péči, kterou lze rozumně požadovat, aby ke škodě nedošlo.
Prvotně je třeba obrátit se na subjekt, který škodu způsobil. Tedy na předmětný obchod. Veškerou komunikaci je dobré vést písemnou formou, nejlépe doporučenými dopisy. V případě, kdy škůdce škodu odmítá uhradit, je možno se obrátit s nárokem na soud.