17.9. jsme s družkou navštívili předváděcí akci v Třebíči-pozvánka lákala na kachní hody a dárky. Prodejce si mě odvedli stranou a pod tlakem přinutili podepsat kupní smlouvu na zboží za 35 000 korun. Když jsme chtěli ještě na místě odstoupit, nebylo nám to umožněno. Zboží jsme vrátili v zákonné lhůtě 14 dnů a poslali písemné odstoupení od smlouvy, krabice se ale vrátily.Když jsme majiteli firmy volali, vysmál se nám a řekl, že zboží prostě nevrátíme. Majitel je 26 letý Luděk Masejtek z Mělníka.
Dejte si pozor na letáky, které zvou na kachní hody, posezení u kávy apod. Nidko vám nic nedá zadarmo, jsoz to prodejní akce!
Firma by měla vyhovět mému odstoupení od kupní smlouvy (která byla uzavřená mimo prostory obvyklé k podnikání) a dle zákona mi vrátit peníze.
Dle § 57 občanského zákoníku má spotřebitel nárok na odstoupení od kupní smlouvy ve lhůtě 14 dnů od uzavření kupní smlouvy. Odstoupení nemusí spotřebitel zdůvodňovat a nesmí být sankcionováno. Odstoupení je nutné zaslat prodejci na uvedenou adresu písemně. Pro platnost odstoupení není nutné vrátit zboží.
Dle nám dostupných informací došlo k odepření zákonem stanoveného práva na odstoupení od kupní smlouvy uzavřené mimo prostory obvyklé k podnikání dle § 57 občanského zákoníku.
Podnikatelský subjekt není možné kontaktovat. V případě, že subjekt nekomunikuje, je možné domáhat se nároků pouze soudní cestou.
Komentář: Jelikož firma Bio Trade House neumožnila odstoupit od smlouvy (nevyzvedla si poštu a nezareagovala na můj dopis) a neposlala mi zpět peníze v celkové výši 35 000 korun za zboží, které jsem se jim pokoušel vrátit, budu nyní řešit celou věc soudní cestou.