POTTO Consulting s.r.o.

#1028Nevyřízená reklamace mobilu

3 měsíce 24 dnů 3 hodiny

29.10.2013, před 11 lety

Jan Mertens

Uplatnil jsem reklamaci telefonu u prodávajícího, reklamace vyřízena, telefon opraven. Opravený telefon mi prodejce zaslal poštou. Vada se opět projevila. Opět jsem tedy poslal telefon do reklamace. Prodávající mi nedal během 30 dnů žádnou zprávu. Odstoupil jsem od smlouvy pro nevyřízení reklamace a přišly mi tři opravenky na e-mail (prý se vada neprojevila a reklamace se neuznává). Mají můj telefon a peníze taky.

Mobilní telefon

Rád bych obdržel zpět peníze za mobilní telefon, když už jsem tedy odstoupil od smlouvy.

30.10.2013 11:30, před 11 lety

Spotřebitel má v tomto případě nárok na vrácení telefonu, který je v jeho vlastnictví. Zároveň dle § 19 odst. 1 zákona o ochraně spotřebitele je povinností prodejce písemně odůvodnit zamítnutí reklamace.
Dle § 19 odst. 3 zákona o ochraně spotřebitele má prodejce povinnost vyřídit reklamaci do 30 dnů od jejího uplatnění, jinak spotřebiteli náleží nároky, jako by se jednalo o vadu neodstranitelnou.

21.2.2014 14:22, před 11 lety

Subjekt se nerozhodl pro řešení sporu využít službu VašeStížnosti.cz, proto bude řešení stížnosti ukončeno. Spotřebitel může svůj nárok uplatnit v občanskoprávním řízení. Před samotným podáním k soudu doporučujeme zaslat prodejci předžalobní výzvu dle § 142a občanského soudního řádu, kde spotřebitel stanoví minimální lhůtu pro plnění 7 dní.