WELLMAX Trade s.r.o.

#1033Vrácení zálohy

29.10.2013, před 11 lety

Eva Stainerová

Se společností Wellmax jsem uzavřela kupní smlouvu na masážní polštářek. Smlouva byla uzavřena mimo prostory obvyklé k ponikání. Zaplatila jsem zálohu a na zbývající část jsem podepsala úvěrovou smlouvu se společností Essox. Po příchodu domů jsem si koupi rozmyslela. Zaslala jsem odstoupení od kupní smlouvy. Oznámení o ukončení úvěrové smlouvy společnosti Essox. Po dlouhém dopisování je mi přislíbeno navrácení čátky od společnosti Essox, ale zálohu mi společnost Wellmax dosud nevrátila a nekomunikuje.

masážní polštářek

Vrácení zaplacené zálohy

6.11.2013 10:41, před 11 lety

Podle §57 občanského zákoníku má spotřebitel, pokud je smlouva uzavřena mimo prostory obvyklé k podnikání dodavatele, právo odstoupit od smlouvy do 14-ti dnů od jejího uzavření. Ze zákona o spotřebitelském úvěru vyplývá, že zrušením kupní smlouvy se automaticky ruší i smlouva o spotřebitelském úvěru, jestliže tento byl sjednán za účelem financování koupě zboží. Odstoupením od smlouvy se smlouva od počátku ruší (§48 odst. 2 občanského zákoníku). Obě strany smlouvy jsou s tedy povinny vydat veškeré plnění, které na základě již neexistující smlouvy obdržely. Jinak dochází k bezdůvodnému obohacení na jedné či druhé straně.

29.1.2014 13:20, před 11 lety

Společnost WELLMAX Trade s.r.o. se rozhodla nevyužít možnosti mimosoudního řešení sporů. Případné spory mohou být tedy řešeny pouze ve správním, případně soudním řízení, nikoliv prostřednictvím služby VašeStížnosti.cz, která je založena na principu dobrovolnosti.