Jaromír Končický

#10401Nekvalitní zboží / nevyřízená reklamace

6 měsíců 29 dnů 20 hodin

08.04.2016, před 9 lety

Jan Kohout

Zakoupil jsem loknovací kulmu na vlasy BaByliss v hodnotě 1499 Kč. Kulma byla dodána 10.12.2015, zaplaceno 1648 Kč. Během třetího použití došlo k poškození kulmy-zaseknutí a následné popálení vlasů. Vyplnil jsem reklamační formulář na webu www.kralovskanabidka.cz + 25.1.2016 odeslal podrobný e-mail i s kopií faktury a fotografií stavu kulmy na info@kralovskanabidka.cz. Stále mě nikdo nekontaktoval. 12.2.2016 jsem odeslal kulmu zpět na adresu Na harfě 712/7, Praha 9, 190 00 (72 Kč) a pomocí sms zprávy od České pošty jsem dostal 15.2.2016 potvrzení o převzetí balíku. Balík byl viditelně označen etiketou REKLAMACE, jak si to žádá rekl.řád. Od té doby nulový kontakt.

LOKNOVACÍ KULMA NA VLASY , PÉČE O VLASY 009, značka BaByliss

Vrácení peněz za zboží a veškeré náklady na poštovné na můj účet.

9.4.2016 18:07, před 9 lety

Při využití služeb poštovního provozovatele se má zásilka za doručenou třetí den ode dne odeslání (§ 573 občanského zákoníku domněnka doby dojití). Zmaří-li vědomě druhá strana (příjemce reklamace) dojití, platí, že řádně došlo (§ 570 občanského zákoníku) a bude vůči společnosti takové právní jednání účinné. To znamená, že reklamace se bude považovat za uplatněnou třetí den od odeslání zásilky i v případě, že prodávající nepotvrdí kupujícímu její přijetí.

Prodávající je podle § 19 odst. 3 zákona o ochraně spotřebitele povinen reklamaci včetně odstranění vady vyřídit bez zbytečného odkladu, nejpozději do 30 dnů ode dne jejího uplatnění, pokud se prodávající se spotřebitelem nedohodne na delší lhůtě. Marné uplynutí této lhůty se považuje za podstatné porušení smlouvy. Spotřebitel může v takovém případě od smlouvy odstoupit, případně setrvat na uplatněném nároku nebo požadovat přiměřenou slevu z kupní ceny.

Odstoupení doporučujeme zaslat doporučeně, nejlépe s dodejkou, a shrnout v něm podstatné body související s uplatněním reklamace a doložit, že reklamace byly uplatněna. Vzor odstoupení od smlouvy a další informace jsou dostupné na https://www.dtest.cz/clanek-3281/odstoupeni-od-kupni-smlouvy-pro-marne-uplynuti-lhuty-k-vyrizeni-reklamace.

22.4.2016 09:10, před 9 lety

prosím musíte kontaktovat zákaznickou linku nebo emailem,u Slevyjakokrava jste žádné zboží nezakoupil.
Slevyjakokrava.cz

22.4.2016 11:37, před 9 lety

Jan Kohout

pokud jste četl důkladně mojí stížnost, tak tam je jasně napsáno, že jsem zboží zakoupil a také reklamoval na www.kralovskanabidka.cz, nikoli z webu slevyjakokrava.cz.

Pokud jde o kontaktování zákaznické linky a emailu, řeknu Vám to naprosto přesně - odeslal jsem již 7 sms, 5 emailů a xkrát jsem se snažil dovolat na zákaznickou linku (samozřejmě nezvýsledně). Ani jedné odpovědi jsem se nedočkat. Jediné na co reagujete (myslím tím Vám, protože weby kralovaskanabidka.cz a slevyjakokrava.cz mají jednoho majitele/jednatele) je negativní recenze na webu heureka.cz a co ještě nesmyslnou automatickou odpovědí, kdy je v textu jasně napsáno, že je reklamované zboží dávno u Vás a my mi napíšete, ať Vám ho odešlu!!!

Odstupuji od smlouvy a žádám vrácení peněz za kulmu (1499 Kč) a 2x poštovné (149 Kč + 72 Kč) na můj účet. Číslo účtu jsem Vám odeslal sms a odešlu Vám ho opět (v příloze).

Odešlete mi peníze co nejdříve.

25.4.2016 14:33, před 9 lety

Stížnost nyní přeřazujeme na podnikatele, který má možnost na vývoj případu reagovat.

7.11.2016 09:22, před 8 lety

Podnikatel již neprojevil zájem se k případu dále vyjadřovat. Vzhledem k tomu, že služba VašeStížnosti.cz funguje na principu oboustranné dobrovolnosti, jsme nuceni stížnost uzavřít.