QUENTIN, spol. s r.o.

#1044Zamítnutá reklamace

6 měsíců 4 dny 21 hodin

31.10.2013, před 11 lety

Vilma Nová

V polovině srpna jsem si zakoupila na Floře nový iPhone. Po 14 dnech se porouchal. Nejprve jsem volala do servisu, ten mi sdělil, že bude pravděpodobně poškozený zvukový čip. iPhone byl pak reklamován i na prodejně a po 14 dnech přišlo vyjádření, že jsem výrobek polila. Takové tvrzení není pravdivé, proto jsem reklamaci nepřevzala, protokol nedostala a nechala jsem výrobek opět na reklamaci. Byla znovu zamítnuta. Zvažuji, že si nechám udělat znalecký posudek.

iPhone

žádám výměnu za nový výrobek

4.11.2013 10:21, před 11 lety

Vzhledem k tomu, že se závada objevila do 6 měsíců od převzetí zboží, uplatňuje se rozpor s kupní smlouvou podle § 616 občanského zákoníku. V tomto případě je důkazní břemeno na prodejci, který musí na své náklady prokázat, že se vada na výrobku nevyskytovala již při převzetí. Z tohoto důvodu by prodejce měl své tvrzení podložit znaleckým posudkem.

6.5.2014 12:44, před 11 lety

Společnost se nerozhodla spory prostřednictvím služby VašeStížnosti.cz řešit. Vzhledem k tomu, že služba je založena na principu dobrovolnosti, bude nutné z tohoto důvodu stížnost uzavřít.
V případě, že má spotřebitel zájem i nadále ve sporu pokračovat, bude nutné obrátit se na příslušný občanskoprávní soud s žalobou. Před samotným podáním žaloby doporučujeme zaslat společnosti předžalobní výzvu dle § 142a občanského soudního řádu.