Dostal jsem výpověď ze stavebního spoření (uzavřeno v roce 1999), mám tam totiž 4%úrok, výpověď jsem písemně odmítl, dle tehdejších Všeobecných obchodních podmínek na to nemají právo (poradna dTestu si to také myslí), spořitelna to ale odmítla a v nejbližší době mi pošle naspořené peníze, mám si je vybrat nebo ne, jak mám dál postupovat?
Stavební spoření ČS z roku 1999, úrok 4%, cílová částka přespořena, nyní podoba spořícího účtu
Spořitelna uzná, že je pravda na naší straně a smlouva o st. spoření poběží dál se 4% úrokem nikoli s 2%, který mi nyní nabízí.
V případě výpovědi stavebního spoření, jejíž důvod není uveden mezi výpovědními důvody v obchodních podmínkách smlouvy či smlouvy samotné, se takové ukončení smluvního vztahu považuje za neoprávněné a spotřebitel může žádat setrvání u stejného tarifu stavebního spoření.
Společnost nás informovala, že spotřebitelské stížnosti nemá zájem řešit prostřednictvím tohoto portálu. Z tohoto důvodu bude řešení stížnosti ukončeno. Stěžovatelé mají možnost se v rámci vymáhání právních nároků obrátit na soud. Před samotným podáním k soudu doporučujeme případně zaslat dle § 142a občanského soudního řádu předžalobní výzvu.