BNP Paribas Cardif Services s.r.o.

#10652Zamítnutí plnění pojistné události

4 měsíce 2 dny

28.04.2016, před 9 lety

Jan Mikovec

12.3. 2016 jsem byl v brzkých ranních hodinách okraden o peněženku s doklady, kreditní kartou a hotovostí a telefon zn. Apple. Celou záležitost jsem vzápětí nahlásil Policii ČR, uvědomil jsem pojišťovnu, u které jsem byl pro tento případ pojištěn. Následně jsem dostal od pojištovny shora uvedené, že se moje pojistné plnění zamítá, z důvodu "nedbalostního jednání". Osobně se nedomnívám, že bych jednal nedbalostně. Všechny své věci jsem měl zajištěné v kapse a batohu. Jelikož mám dvě zaměstnání, byl jsem unaven a na zastávce autobusu jsem usnul. Zloději mi odřezali kapsy a batoh. Jsem zodpovědný a své věci jsem si pojistil právě proto, kdyby se mi " náhodou " něco stalo. Netušil jsem však, že pojišťovna svému závazku nedostojí. Jednání pojišťovny považuji za podvodné a i z diskuzí na netu je zřejmé, že BNP Paribas Pojišťovna, a.s. se chová ke svým " klientům ", zdvořile řečeno, nestadardně. Proti jejich stanovisku se hodlám bránit všemi dostupnými a legálními prostředky.

proplacení telefonu zn. Apple - IPhone 6S - 25.000 KČ, peněženky - 800 KČ

Požaduji, aby BPN Paribas Cardif Pojišťovna, a.s. - přehodnotila své záporné stanovisko na kladné a povolila pojistné plnění tak, jak mi při sepisování smlouvy tvrdila, že v ničem nebude nikdy problém. Podotýkám, že tato pojišťovna spolupracuje s tak významnými hráči na českém i evropském trhu, jako je Home Credit -Petra Kellnera, Equa bank atp.. Myslím, že takovéto jednání nemá zapotřebí. Jsem rozhodnutý celou záležitost i mediálně zveřejnit.

29.4.2016 10:34, před 9 lety

V tomto případě je třeba si detailně pročíst podmínky pojistné smlouvy. V případě, kdy událost byla zamítnuta v rozporu s těmito podmínkami, lze sepsat odvolání k předmětné pojišťovně. V případě zamítnutí práva na pojistné plnění, může spotřebitel požadovat zdůvodnění zamítnutí. Nesouhlasí-li s důvody zamítnutí, má možnost podat stížnost.

Podmínky pojistné smlouvy hrají důležitou roli, neboť vymezují závazně mezi smluvními stranami podrobnosti vzniku, trvání a zániku pojištění, pojistnou událost, a hlavně výluky z pojištění a způsob určení rozsahu pojistného plnění a jeho splatnost. V případě, že by byly beze zbytku naplněny podmínky pro které měla společnost vyplatit pojistnou částku, měla by řádně odůvodnit své neplnění, jinak se ocitá v prodlení.

K mimosoudnímu řešení sporů mezi pojišťovnou a spotřebitelem (pojistníkem, pojištěným, oprávněnou osobou) v neživotním pojištění je příslušná Česká obchodní inspekce. Českou obchodní inspekci lze kontaktovat na adrese: Česká obchodní inspekce, Ústřední inspektorát - oddělení ADR, Štěpánská 15, 120 00 Praha 2. Více informací naleznete na www.coi.cz

Podmínkou zahájení postupu mimosoudního řešení sporu před Českou obchodní inspekcí je skutečnost, že se stěžovateli nepodařilo vyřešit spor přímo s pojišťovnou.

30.8.2016 16:11, před 8 lety

Společnost BNP Paribas Cardif Pojišťovna, a.s. se rozhodla nevyužít možnosti řešení sporů přes veřejný portál vasestiznosti.cz. Nadále je ochotna s nespokojenými zákazníky komunikovat prostřednictvím své infolinky na telefonním čísle 234 240 234 nebo písemným kontaktem na adrese Plzeňská 3217/16, 150 00 Praha 5. Vzhledem k tomu, že je námi poskytovaná služba založena na principu dobrovolnosti, bude stížnost uzavřena.

K mimosoudnímu řešení sporů mezi spotřebitelem (pojistníkem, pojištěným, oprávněnou osobou nebo obmyšleným) a pojišťovnou v životním pojištění je příslušný finanční arbitr. Finančního arbitra lze kontaktovat na adrese: Kancelář finančního arbitra, Legerova 1581/69, 110 00 Praha 1. Více informací naleznete na www.financniarbitr.cz.

Podmínkou zahájení postupu mimosoudního řešení sporu před finančním arbitrem nebo Českou obchodní inspekcí je skutečnost, že se stěžovateli nepodařilo vyřešit spor přímo s pojišťovnou.