HECHT MOTORS s.r.o.

#10674Reklamace svářečky

1 měsíc 2 dny 3 hodiny

01.05.2016, před 9 lety

Ivo Ďuriš

Dne 30.4 2016 u společnosti Hecht jsem zakoupila svářečku která vůbec nefungovala dne 1.5 2016 jsem ji vrátila pro nefunkčnost nepoužitou na prodejnu.Chtěla jsem vrátit peníze za nekvalitní výrobek.K mému překvapení mi prodavač na prodejně zdělil že společnost Hecht peníze za vadné zboží nevrací.Zboží jsem vlastnila necelých 24 hodin a pro jeho nefunkčnost ho nemohla používat.

svářečka

Vráceni peněz

1.5.2016 23:15, před 9 lety

Odstoupit od kupní smlouvy bez udání důvodu ve lhůtě čtrnácti dní je možné pouze v případě, pokud byla kupní smlouva sjednána za využití prostředků umožňující komunikaci na dálku nebo mimo obchodní prostory společnosti. Bylo-li však zboží zakoupeno v "kamenné" prodejně, není možné tohoto práva využít.

Nemá-li však věc vlastnosti, které byly sjednány nebo které se dají od věci očekávat, je věc vadná a spotřebitel může věc reklamovat. Obecný vzor pro uplatnění reklamce je možné vyhledat na webové adrese www.dtest.cz/clanek-3275/reklamace-vyrobku.

Má-li věc vady, může spotřebitel požadovat po prodávajícím nápravu v podobě opravy věci. Není-li to možné, má spotřebitel možnost žádat dodání nové věci a není-li ani to možné, může odstoupit od smlouvy a požadovat vrácení peněžních prostředků. Místo výše uvedených způsobů nápravy může spotřebitel požadovat přiměřenou slevu.

Pokud se vada na zboží projeví v prvních šesti měsících od převzetí zboží, musel by prodávající v případě soudního sporu prokázat, že věc nebyla vadná již v době převzetí.

3.6.2016 14:48, před 9 lety