CZ&SK Distribution Limited

5 měsíců 12 dnů 11 hodin

06.05.2016, před 9 lety

Roman Růčka

Dobrý den.
Domnívám se, že tato společnost jedná podvodně.
Pod rakouskou značkou Sholl prodávají padělek velvet smooth - péče o pokožku paty. Jejich výrobek je vyroben v číně a kvalitou a užitnou hodnotou se rovná dětské hračce.
Ani se výrobci z Číny nesnažili dokonale okopírovat původní výrobek, chybí na držedle logo Sholl a barvy plastů jsou rovněž zcela odlišné. Na výrobek jsme čekali 3 týdny, což je doba v podstatě shodná s objednacími časy z dalekého Hongkongu. Naléhali jsme e-mailovými zprávami a tak nám vyhověli a doručili výrobek o něco dřív. Ovšem asi neměli na skladě nový a tak poslali rozbalený kus (pravděpodobně vrácený), protože podle poškozených plastů bylo zjevné, že se do strojku někdo dostal, aby závadu na elektromotorku ledabyle a narychlo opravil. Ten se u nás doma točil pouhých 12 minut. Navíc krabice neobsahovala všechny deklarované části, hlavně čistící sadu. O nápravu jsme se už nepokoušeli, komunikace vázla celou dobu kontaktu s nimi a tak jsme to jednoduše vzdali. A perlička nakonec - jejich stránky mají stále stejný odpočet do konce slevy. Výrobek je skutečně podezřele laciný. Tento obchod nedoporučuji, jsou to lumpové.

Jako kladnou reakci tohoto případu by mohlo být dodání opravdového a nefalšovaného výrobku Sholl.

17.5.2016 09:27, před 9 lety

Ochranu práv duševního vlastnictví má jako dozorový orgán na starosti úřad Celní správy. Na tento úřad je možné se obracet s konkrétními podněty, pokud se setká spotřebitel s prodejem padělaného zboží či jeho nabídkou, a to prostřednictvím jejich internetových stránek zde: https://www.celnisprava.cz/cz/o-nas/kontakty/Stranky/internetova-kriminalita.aspx

Ohledně konkrétních nabídek je možné se na Celní správu obrátit s tím, zda neevidují určitá podezření či podněty ohledně spotřebitelem uvedeného obchodu.

Nabízení nebo prodej výrobků nebo služeb porušujících některá práva duševního vlastnictví se považuje za klamavou obchodní praktiku. Dozor v této oblasti vykonává Česká obchodní inspekce a celní správa, které spotřebitel může podat podnět. Současně se jedná i o nesplněnou jakost při převzetí.

Pokud si je spotřebitel jistý, že mu byl dodán padělek a obchodník dle referencí dalších zákazníků nekomunikuje, doporučujeme podat i trestní oznámení na policii nebo státním zastupitelství.

11.8.2016 14:41, před 8 lety

V případě pochybností je zde možnost odstoupit od kupní smlouvy, bohužel od Vás neevidujeme žádný mail, proto jsme nemohli reagovat.

11.8.2016 14:42, před 8 lety

19.9.2016 15:16, před 8 lety