Electro World s.r.o.

#10774Odmítnutí proplacení tvrzeného skla po reklamaci

1 měsíc 14 dnů 12 hodin

09.05.2016, před 9 lety

Petr Soják

dal jsem telefon k reklamaci, v předávacím protokole je uvedeno, že sem jej předal s fólií(správně tam asi měl zaměstnanec napsat tvrzené sklo).
Nicméně po vyřízení reklamace telefon došel bez tvrzeného skla, zaměstnanec této společnosti mi řekl, že fólii mi bez problému nalepí, ale já tam měl tvrzené sklo. Řekl mi, že jsem toto tvrzené sklo nekoupil u jejich společnosti proto s tím nemůže nic dělat a odmítl mi dát tvrzené sklo na jejich náklady.
Samozřejmě, že mám účtenku i obal od tvrzeného skla.
Co mám dělat? Jde o pouhých 300Kč, ale myslím, že jsem v právu.

Proplacení tvrzeného skla

12.5.2016 11:06, před 9 lety

Společnost odpovídá za poškození věci během opravy. Kdo převzal od jiného věc, která má být předmětem závazku, nahradí její poškození, neprokáže-li, že by ke škodě došlo i jinak.

Škoda se nahrazuje uvedením do předešlého stavu. Není-li to možné nebo požádá-li o to poškozený, hradí se v penězích. Při určení výše škody na věci se vychází z její obvyklé ceny v době poškození a zohlední se, co poškozený musí k obnovení nebo nahrazení funkce věci účelně vynaložit. Žádost o náhradu škody doporučujeme zaslat společnosti písemně z důvodu průkaznosti v případě soudního sporu.

Výše uvedené platí pouze za předpokladu, že při podání reklamace na prodejně při sepisování reklamačního protokolu nebylo výslovně uvedeno, že zákazník bere na vědomí, že ochranné sklo či fólii může být nezbytné při provádění opravy odstranit, přičemž společnost není povinna takové sklo či fólii nahradit. Svým podpisem na reklamačním protokolu stvrzuje zákazník, že je s těmito podmínkami seznámen.

17.6.2016 13:30, před 9 lety

Dobry den,
za vzniknutu situaciu sa ospravedlnujeme a nadobudnutie nespokojnosti zakaznika.
Nas zamestnanec postupoval spravne, nakolko odstranenie dodatocne kupeneho prislusenstva zakaznikom muselo byt odstranenie z dovodu testovania/odstranenia vady a v tomto pripade za dodatcne doplnky/prislusenstvo predajca nezodpoveda, pokial ich aplikovanie/umiestnenie neumozni riadne odstranenie vady.
Rozumieme spotrebitelovi a jeho pohnutkom k nespokojnosti, nakolko mame za to ze si tovar zakupil a dodatocne prislusenstvo k nemu s vierou ze tovar nebude mat vady a prave z tohto dovodu prosime zakaznika p. Petra Sojaka aby sa dostavil na predajnu s mobilnym telefonom, reklamacnym protokolom k danej reklamacii kde doslo k odstraneniu tvrdeneho skla a zjedname ihned na mieste napravu aplikaciou noveho skla na naklady spolocnosti Electro World (v pripade ze sklo nebude ihned dostupne, bude objednane a nasledne nalepene na dany telefon.

dakujem a verim ze nas navrh je pre zakaznika akcpetovatelny a povedie k spokojnosti.

s pozdravom

17.6.2016 21:51, před 9 lety

Petr Soják

jelikož reakce ze strany Vaší společnosti byla velmi zdlouhavá, tak jsem si další tvrzené sklo zakoupil právě u Vaší pobočky ve Zlíně na své náklady. Dále naprosto nesouhlasím s praktikami Vašeho servisu (BRITEX s.r.o), když spotřebitel reklamuje fotoaparát a volající špatně slyší, tak mu tato společnost odstraní bezpečností sklo. Ze selského rozumu je úplně jasné, že toto bezpečnostní sklo nemá na tyto vady žádný vliv.

Jinak požaduji tedy proplacení nového tvrzené skla na můj účet, protože Vámi nabízené další bezpečnostní sklo je mi úplně k ničemu, protože jsem si ho už zakoupil.

Jsem schopen Vám veškerou dokumentaci ohledně protokolů naskenovat a poslat na emailovou adresu, kterou mně sdělíte. Samozřejmostí jsou i účtenky od tvrzených skel. Vše mám zadokumentováno :)

Pro vyřešení této situace mne kontaktuje na: petrsojak@seznam.cz případně: 774558778

Bc. Petr Soják

19.6.2016 19:05, před 9 lety

Dobry den,
Vasu poziadavku povazujte za akceptovanu, prijimite nase ospravedlnenie a kupa noveho skla Vam bude kompenzovana zaslanim danej sumy na cislo Vasho uctu.
tieto financne detaily doriesime emailovou komunikaciou.

dakujem

s pozdravom
Ingrid Weintragerová

24.6.2016 09:42, před 9 lety

Petr Soják

Komentář: Děkuji společnosti DTest, peníze mi dnes byly doručeny na můj bankovní účet.