Tesco Stores ČR a.s.

#10837Fotbalový míč

5 měsíců 14 dnů 19 hodin

15.05.2016, před 9 lety

Kateřina Skalova

Dobrý den, píši Vám z důvodu, že jsem dnes zakoupila již nafouknutý fotbalový míč na pobočce Tesca ve Štětí. Před chvílí mě a mého skoro 3letého syna probudila neskutečná rána. Jdu se kouknout co se děje a míč prasklý a můj pes z té rány dostal epileptický záchvat! (Epilepsii má od roka a půl a je jí 5). Když si ale vezmu že míč mohl prasknout když ho držel můj syn, tak jsem neskutečně vytočená! Žádám Vás o brzké vyjádření, děkuji. Klidně Vám fotku prasklého míče doložím!

Vrácení penéz nebo jiné řešení na kterém se domluvíme.

16.5.2016 08:01, před 9 lety

V daném případě doporučujeme spotřebitelce bez zbytečného odkladu míč reklamovat pro nesplněnou jakost při převzetí u prodejce.

Prodávající odpovídá kupujícímu, že věc při převzetí nemá vady. Projeví-li se na zboží vady během 6 měsíců od převzetí věci, má se dle § 2161 odst. 2 občanského zákoníku za to, že zboží bylo vadné již při převzetí. Důkaz opaku provádí prodávající. Ten by měl zejména prokázat, pokud reklamaci zamítá, že zboží bylo při převzetí bez vad, nebo prokázat, že tato konkrétní vada byla způsobena spotřebitelem a tím vyloučit, že byla na zboží přítomna při převzetí. Vzhledem k síle zákonné domněnky nepovažujeme za prokázání opaku pouhé obecné tvrzení, ale ideálně prokázání opaku odborným, nejlépe znaleckým posudkem.

Pokud prodávající opak neprokáže, spotřebitel může trvat na řádném vyřízení reklamace a požadovat i dodání nové věci bez vad, pokud to není vzhledem k povaze vady nepřiměřené, ale pokud se vada týká pouze součásti věci, může požadovat jen výměnu součásti; není-li to možné, může odstoupit od smlouvy. Je-li to však vzhledem k povaze vady neúměrné, zejména lze-li vadu odstranit bez zbytečného odkladu, má spotřebitel právo na bezplatné odstranění vady. Žádat lze namísto uvedených nároků i přiměřenou slevu.

30.10.2016 19:07, před 8 lety