Koupil jsem v hypermarketu Tesco, Příborská 2270, 738 02 Frýdek-Místek tablet My Audio s označením MYA 708AB DCC za cenu 1599,- Kč. Výrobek jsem zakoupil na základě akce v letáku. Na účtence je uvedeno, že jsem zakoupil tablet MYA 708AB.
Při prohlédnutí zboží doma jsem zjistil, že krabice se zbožím neobsahuje tablet MYA 708AB, ale úplně jiný tablet s označením MA 704SR (dle systémových inforamcí v tabletu). Tablet, který mi prodali má horší technické vlastnosti než ten co jsme měl dostat. Jde o zejména o kapacitu operační paměti, která je u výrobku MA 704SR pouze 512 MB, namísto 1 GB, který je v tabletu MYA 708AB DC(viz leták v příloze). Kromě toho se tablety liší ve výkonnosti procesoru. Tedy tablet MA 704SR má horší procesor ARM Cortex A8, namísto toho tablet MYA 708AB DC má procesor ARM Cortex A9. Dále interní paměť je pouze 4GB, namísto 8 GB.
Vzhledem k nevstřícnému postoji zaměstnanců Tesco Hypermarket Příborská 2270, 738 02 Frýdek-Místek jsem nucen se dožadovat nápravy touto cestou.
Cítím se podveden a vnímám chováni Tesca jako podvod.
Tablet My Audio MA 708AB
Žádám vrácení peněz.
V případě, že věc při převzetí kupujícím není ve shodě s kupní smlouvou, má kupující právo na to, aby prodávající bezplatně a bez zbytečného odkladu věc uvedl do stavu odpovídajícího kupní smlouvě, a to podle požadavku kupujícího buď výměnou věci, nebo její opravou; není-li takový postup možný, může kupující požadovat přiměřenou slevu z ceny věci nebo od smlouvy odstoupit podle § 616 odst. 3 občanského zákoníku.
Komentář: Moje stížnost byla uznána a byly mi vráceny peníze.