rád bych vás upozornil, že vaše propagace vašeho prohlížeče Avast SafeZone Browser je velmi otravmá - při jakékoli aktualizaci programu Avast Free Antivirus se znovu nainstaluje váš prohlížeč, o který nemám zájem i přes to, že jsem nikde nezadal, že bych si ho přál. Prohlížeč navíc nejde odinstalovat přes normální ovládací panely, nýbrž na něj musím použít zvláštní program. Sami přece chcete ochránit uživatele před instalováním aplikací třetích stran, ale sami to děláte úplně stejně. Proto by podle mého názoru bylo mnohem lepší, kdyby například při aktualizaci vyskočilo okno, jestli chcete nainstalovat i váš prohlížeč, který vás ochrání atd.
Děkuji předem za vyřešení problému.
Avast SafeZone Browser
nejste první kdo nám tuto stížnost napsal, tudíž jsme se rozhodli vám vyhovět a při aktualizaci se bude zobrazovat okno s nabídkou na náš prohlížeč. Děkujeme za připomínku.
V daném případě bude záležet, zda předmětný program byl součástí nainstalovaného produktu. Pokud tomu tak bylo (souhlas k instalaci dalších programů mohl dát spotřebitel tím, že souhlasil s aktualizací stávajícího produktu), společnost postupovala v souladu s právním řádem České republiky. Byla-li však instalace provedena bez souhlasu spotřebitele a cílem této instalace bylo přimět (donutit) spotřebitele k využívání jiného produktu společnosti, mohlo by se jednat o agresivní obchodní praktiku, která je zákonem o ochraně spotřebitele zakázaná.
Dozor nad dodržováním povinností uložených zákonem o ochraně spotřebitele provádí Česká obchodní inspekce. Má-li spotřebitel důvodné podezření, že společnost porušila povinnost uloženou jí zákonem, je vhodné obrátit se na tento úřad. Více informací o podání podnětu je možné vyhledat prostřednictvím následujícího webového odkazu www.coi.cz/cz/spotrebitel/prava-spotrebitelu/podani-stiznosti-podnetu-dotazu/.
Děkujeme za Vaši připomínku. Pro podobné technické dotazy bychom Vás požádali o přímé kontaktování naší podpory na stránce https://www.avast.com/cs-cz/support . Naše podpora Vám ráda pomůže spolehlivě vyřešit Váš dotaz či problém.
K Vaší připomínce:
Avast SafeZone browser je jednou z komponent programu Avast Free antivirus, jako komponenta se tedy aktualizuje společně s antivirovým programem.
Samozřejmě máte možnost této instalaci/aktualizaci zabránit. Ujistěte se prosím, že používáte aktuální verzi programu.
Pro odstranění Avast SafeZone prohlížeče je nutné jej odstranit z instalovaných komponent programu. To je možné při modifikování Vaší instalace Free antiviru.
Pro Win10 zvolte v nabídce Start položku Nastavení a následně 3.položku odshora - aplikace. V pravém okně vyhledejte Avast Free antivirus a klepněte na tlačítko změnit. Následně se Vám otevře instalační okno našeho programu ve kterém zvolíte také tlačítko změnit. Následně Vám budou zobrazeny všechny instalované komponenty a může odebrat libovolnou položku, ve Vašem případě SafeZone browser.
S pozdravem,
AVAST Software s.r.o.
Komentář: Děkuji za informace, já jsem si to změnil tak jak potřebuji, ale myslím si i nadále, že to hodně lidí štve. Já už k nim ale nespadám. Jinak s Avastem 100% spokojenost.