Dobrý den,dnes jsem si v Lidlu v Opavě zakoupil vodní meloun za 25kc/kg. Po rozkrojeni z melounu vytekla všechna šťáva a melou zapáchal zhnilotou. Tohle opravdu myslíte vážně?!!! Kdyby to šlo,priložím foto!
Meloun
Nemohu požadovat náhradu,protože jsem si bohužel nevzal účtenku,avšak tento obchod jsem navštívil naposledy!
Jestliže zakoupená věc nemá očekávané vlastnosti, je třeba ji reklamovat u prodávajícího. Spotřebitel by v tomto případě měl nárok na dodání nové věci bez vad, a nebylo-li by to možné, má nárok na odstoupení od smlouvy, anebo na přiměřenou slevu. K uplatnění reklamace není potřeba předložit doklad o zaplacení. Je však ale nutné prokázat, že zboží bylo zakoupeno u prodávajícího.
V případě zjištění závad potravin rostlinného původu může spotřebitel podat podnět Státní zemědělské a potravinářské inspekci, která provádí dozor nad zdravotní nezávadností, rovněž i jakostí ovoce a zeleniny, k provedení kontroly uvedené provozovny.
Vážený pane Bzonku,
je nám to velmi líto a přijměte prosím naši omluvu. Jelikož se jedná o skrytou vadu, neměli naši zaměstnanci šanci ani při kvalitatvní kontrole ovoce a zeleniny tuto vadu odhalit. I přesto však můžete meloun do naší prodejny přinést a reklamovat jej.
Věříme, že i přes vzniklou stížnost si cestu do prodejen Lidl opět najdete.
Žádáme spotřebitele o sdělení, v jaké fázi se stížnost nyní nachází, případné o její uzavření.