Vodafone Czech Republic a.s.

#1096Cena služeb v rozporu s uzavřenou smlouvou

4 měsíce 3 dny 22 hodin

01.11.2013, před 11 lety

Věra Čermáková

Se společností Vodafone Czech Republic a.s. jsem uzavřela Smlouvu o poskytování zvýhodněných podmínek a poskytování služeb elektronických komunikací, (na tzv. neomezený RED TARIF), kde je uvedeno, že "Poskytovatel se zavazuje poskytovat zákazníkovi služby a případná zvýhodnění. Zákazník se zavazuje, že rozsah jím užívaných Služeb na příslušném Čísle neklesne pod dohodnuté minimální měsíční plnění, které je cenou sjednanou za Služby (dále jen "MSL")."
Dále ve smlouvě je uvedeno, že MSL činí 490,-Kč vč. DPH.
Společnost Vodafone mi však účtuje někdy 524,25 nyní 524,27 Kč vč. DPH...reklamaci jsem uplatnila hned po první faktuře v červenci 2013, od té doby si píšeme a voláme, leč bez výsledku, společnost mi vždy odpoví jen na část mé stížnosti, na zásadní věci jako např. prokázání sjednané ceny nebo jiného dokladu, na základě kterého cenu účtují, nereagují. Na poslední návrh, abychom nejasnosti kolem sjednané ceny za služby vyřešili kompromisem (a dodatkem ke smlouvě) v částce 500,-Kč nereagovali. Historii komunikace mohu doložit.

Neomezený tarif RED - sjednaná cena

Původně jsem se dožadovala opravy (dobropisu) od počátku uzavřené smlouvy, tj na částku 490,-Kč bez DPH. Skutečně je fakturováno již 3.měsíc cca 524 Kč, proto po vleklé komunikaci bez výsledku navrhuji vyřešení sporu vzájemným kompromisem a to takovým, aby cena za služby byla sjednána písemně v částce 500,-Kč vč. DPH. Zpětnou opravu nepožaduji, stačí mi dosažení smíru. Jak je patrné z částek, nejde mi o finanční prospěch, ale narovnání smluvního vztahu.

6.11.2013 15:10, před 11 lety

Dle dostupných informací, činí částka 490,- Kč minimální plnění, které je předmětem smlouvy.
Jedná se tedy o minimální částku, kterou lze samozřejmě (z uvedených informací) navyšovat.
Podle ustanovení § 64 odst.7 zákona o elektronických komunikacích má spotřebitel (účastník) právo uplatnit reklamaci na vyúčtování ceny.
Z podání této stížnoti však nevyplývá důvod k podání reklamace služeb elektronických komunikací.

5.3.2014 20:08, před 11 lety

Společnost Vodafone Czech Republic a.s. se rozhodla nevyužít možnosti mimosoudního řešení sporů a nadále je ochotna s nespokojenými zákazníky komunikovat pouze prostřednictvím své infolinky a oddělení stížností. Případné spory mohou být tedy řešeny pouze ve správním, případně soudním řízení, nikoliv prostřednictvím služby VašeStížnosti.cz, která je založena na principu dobrovolnosti.
V případě zájmu o doporučení dalšího vhodného postupu kontaktujte poradenskou linku: 299149009.