RegioJet a.s.

5 měsíců 22 dnů

02.06.2016, před 9 lety

Petr Murín

Dobrý den

Dne 28.5.2016 jsme s manželkou cestovali z Havířova do Olomouce ráno (Návsí (Jablunkov) → Praha (RJ, RJ 1006)) a odpoledne zpět(Praha → Návsí (Jablunkov) (RJ, RJ 1013)). Cesta do Olomouce naprosto v pořádku a maximální spokojenost. Při zpáteční cestě jsme vstoupili do kupé a na místech, která byla zaplacena pro nás (2/12, 2/13) byla obsazena. Sedadlo 12 taštou a sedadlo 13 starší paní (mohu doložit fotografie). Slušně jsem se zeptal jestli nedošlo k omylu, ale že by to měly být naše sedadla. Paní mi sdělila, že to sice neví, ale že tam sedí a že ji tam posadila stevardka a nikdo už nebude přistupovat. To jsem sdělil, že to musí být omyl, ale paní si trvala na svém a sdělila, že počkáme na stevardku. Po rozjezdu vlaku jsem stevardku slušně oslovil s tím, že kde je problém, že paní sdělila, že ji tam posadila, že už nikdo nebude přistupovat (že by na nás zapomněla?). Stevardka bez JAKÉKOLIV OMLUVY vzala do ruky tablet a dívala se jestli někdo přistoupí až do Havířova nikdo a ať si sednu kamkoliv jinam. Dále se se mnou o tom nebavila a šla si po svém. Paní v kupé nám ještě sdělila, že jí je špatně, když jede proti směru - pardon ale to jsem mohl říct i já. Poté jen stevardka v rychlosti rozdala pití a zeptala se ještě něco dalšího z nabídky. Káva, noviny zdarma nic.

Snažil jsem se tedy slušně domluvit se stevardkou, ale ta nejevila sebemenší snahu k tomu se aspoň omluvit, že tam někdo sedí. Bohužel jsem se ničeho nedočkal. To jsem rovnou mohl ČD a sednout si kam mě napadne.

Regiojet jsem považoval za společnost s kvalitními službami a byl jsem s ní až doposud maximálně spokojen. Pevně věřím v nápravu a že toto byla ojedinělá situace.

Elektronická jízdenka č. 4637023586 Spoj: Praha → Návsí (Jablunkov) (RJ, RJ 1013) Vůz/Sedadla 2/12, 2/13

Mým řešením by bylo navrácení peněz za tuto cestu z Olomouce do Havířova nebo možnost dvou jízdenek z Havířova do Olomouce nebo zpět.

3.6.2016 08:32, před 9 lety

Společnost RegioJet a.s. na svých stránkách uvádí, že cestující je povinen při usazování respektovat pokyny stevarda/ky. Všechny spoje dopravce jsou doporučeně místenkové. Tzn. Cestující může do vlaku nastoupit bez platného jízdního dokladu. V případě, že není volné místo po celou dobu jízdy, určí cestujícímu místo stevard, které musí cestující akceptovat.

Konkrétní zaměstnanec jedná jménem společnosti a při výkonu pracovní činnosti ji v podstatě zastupuje podle § 430 občanského zákoníku. Z tohoto důvodu se jako nejlepší možné řešení jeví konzultovat tento problém přímo s vedením společnosti, která by měla mít zájem na profesionálním chování zaměstnanců k zákazníkům a plnění jejich pracovních povinností, lze se tedy setkat i s různými kodexy, které zaměstnavatelé vypracovávají pro své zaměstnance.

S reklamacemi je nutné se písemně obrátit adresu sídla dopravce: RegioJet, a.s., nám.Svobody 17, 602 00 Brno nebo e-mailem na: reditel@regiojet.cz.

Lze využít rovněž internetový formulář na stránkách: https://www.regiojet.cz/servis/vase-podnety/

24.11.2016 19:07, před 8 lety