Prompt investment s.r.o.

#11165Nedodané zboží

1 měsíc 10 dnů 20 hodin

14.06.2016, před 9 lety

Blanka Vedrová

Dobrý den,objednala jsem si dne 29.5. granule pro psi, které jsem i zaplatila, ale nebyly mi do dnešního dne dodány. Mobilní telefon firmy původně nikdo nebral, teď je již úplně nedostupný, pevnou linku nikdo nezveda, na maily nikdo neodpovídá.

Granule pro psi Brit Care junior large breed a Brit Care Endurance

Vrácení peněz

15.6.2016 10:03, před 9 lety

Prodávající má povinnost dodat zboží. Pokud tak neučiní ve sjednaném termínu, ocitá se v prodlení. Pokud doba dodání nebyla sjednána, může spotřebitelka požadovat dodání zboží ihned. Prodávající je poté povinen splnit bez zbytečného odkladu. Jestliže zboží nedodá, upozorní spotřebitelka prodávajícího, že nedodal zboží včas a poskytne prodávajícímu přiměřenou lhůtu k dodání zboží (lze poskytnout i mlčky).

Pokud prodávající nedodá zboží ani ve lhůtě poskytnuté spotřebitelkou, má spotřebitelka nárok na odstoupení od smlouvy dle § 1978 občanského zákoníku a na vrácení zaplacené peněžní částky. Oznámí-li spotřebitelka prodávajícímu, že mu určuje dodatečnou lhůtu k plnění a že mu ji již neprodlouží, platí, že marným uplynutím této lhůty od smlouvy odstoupila.

Nereaguje-li prodávající na elektronickou komunikaci, je vhodné zaslat výzvu k plnění a případně i odstoupení od smlouvy písemně, nejlépe doporučeně s dodejkou (doporučujeme ponechat si kopii výzvy a odstoupení) a to z důvodu prokazatelnosti v případě soudního sporu.

Dozor nad ochranou spotřebitele provádí Česká obchodní inspekce, je tedy možné obrátit se s podnětem k tomuto úřadu. Více informací o podání podnětu je možné vyhledat prostřednictvím následujícího webového odkazu www.coi.cz/cz/spotrebitel/prava-spotrebitelu/podani-stiznosti-podnetu-dotazu/.

25.7.2016 18:01, před 8 lety

Blanka Vedrová

Komentář: Mailem i písemně jsem se snažila spojit s majitelem firmy p. Sochorkem, který se se mnou spojil telefonicky, omluvil se a přislíbil peníze zpět, což splnil a peníze mám na svém účtu.