Dobrý večer je to den co jsem si koupil maso krůtí prsní řízek 0.913kg a po otevření maso smrdí takže na vyhození. Dejte si na své produkty pozor protože pokud se mi to samé stane i u zbytku masa zakoupený u vás budu okamžitě kontaktovat potravinářskou inspekci.Nebudu vyhazovat peníze za maso které pak vyhodim do koše.
Krůtí prsní řízek 0.913kg maso smrdi
Vzhledem k tomu že krabička se zabalenym masem je otevřena tak to asi vyřešit nepůjde.
Zárukou za jakost se prodávající zavazuje, že věc bude po určitou dobu způsobilá k použití pro obvyklý účel nebo že si zachová obvyklé vlastnosti. Tyto účinky má i uvedení záruční doby nebo doby použitelnosti věci na obalu nebo v reklamě. V tomto případě má spotřebitel právo potravinu bezodkladně po zjištění vady reklamovat u prodejce a požadovat výměnu zboží za bezvadné, popř. vrácení zaplacené kupní ceny výrobku. K uplatnění reklamace není potřeba předložit doklad o zaplacení. Je však ale nutné prokázat, že zboží bylo zakoupeno u prodávajícího.
Spotřebitel může podat podnět Státní veterinární správě, která vykonává dozor v oblasti zdravotní nezávadnosti potravin živočišného původu. Orgán dozoru je oprávněn po provedené kontrole provozovny při zjištěných nedostatcích, uložit podnikateli opatření k nápravě, popřípadě pokutu ve správním řízení. Pokud spotřebitel o to požádá, mají dozorové orgány povinnost vyrozumět spotřebitele do měsíce o postupu v dané věci.
Pro zadání podnětu lze použít následující webový odkaz: http://eagri.cz/public/web/svs/portal/zakladni-informace/kontakty/