Dobrý den, provedl jsem nákup, zboží měli skladem. Objednal jsem, zaplatil. Par hodin po objednání přišel e-mail, ze měli poslední kus a ten současné koupil někdo dřív. Nový už nebude a ze mi vrátí peníze. Pár dnů nic. Kontaktoval jsem e-mailem info linku - předali účetní příkaz, ale jsou v platební neschopnosti, tak provedou hromadné platby koncem měsíce - nemusím mít strach- měj platba je na seznamu mezi prvními. Tak uplynulo přes měsíc a půl, jediná změna - infolinka se odmlčela a jiný kontakt neuvádí.
Digitální fotoramecek
Chci vrátit své peníze.
Pokud se společnost dohodla se spotřebitelem na vrácení zaplacené finanční částky za zboží, uplatní se obecná úprava odstoupení od smlouvy dle § 2001 a následující. Platí, že smlouva se ruší od počátku a strany zrušené smlouvy si mají vrátit, co si navzájem plnily dle pravidel o vydání bezdůvodného obohacení (§ 2993).
Občanský zákoník stanoví, že se tak musí stát bez zbytečného odkladu, ale konkrétní lhůtu neupravuje a ani se jednotně upravit nedá. Není-li lhůta stanovena, je nutné podnikatele k vrácení vyzvat a určit mu přiměřenou lhůtu, termín, do kdy má plnění vrátit. Nedodrží-li jej, bude mít spotřebitel vedle práva na vrácení kupní ceny i právo na zákonný úrok z prodlení.
Výzvu s uplatněním práva na vydání neoprávněně získané hodnoty je nutné adresovat a doručit tomu, kdo ji získal a drží. Písemná podoba není povinná, ale pro lepší důkazní pozici ji doporučujeme, nejlépe doporučeně s dodejkou. Výzva v tomto případě sehrává dvojí roli. Jednak plní funkci oznámení, že k obohacení na úkor jiného došlo a dále v souladu se zákonem určí splatnost, tj. okamžik, kdy se může spotřebitel svého nároku domáhat u soudu.