Raiffeisenbank a.s.

#1139Neoprávněně naúčtované poplatky

5 měsíců 11 dnů 14 hodin

02.11.2013, před 11 lety

Dagmar Turfandovová

Při rušení běžného účtu mi výše jmenovaná banka naúčtovala nehorázně vysoké poplatky za nedodržení obchodních podmínek, které ovšem důkladně tají před veřejností a klamavě v reklamách informuje o bezplatném vedení účtů. Navíc mi naúčtovali i poplatek za pojištění nefunkční platební karty.I přesto, že mě na pobočce informovali o tom, že zrušení účtu je zdarma, mě tato akce stála přibližně 650,- Kč .

běžný účet

Byla by na místě omluva a vrácení peněz.

6.11.2013 12:25, před 11 lety

Sazby za vedení účtu se řídí danou smluvou o účtu a obchodními podmínkami v době uzavření smlouvy.
Pokud by banka chtěla změnit tyto podmínky- sazebník za trvání smlouvy, tak je banka povinna min.2 měsíce předem tuto změnu oznámit na trvalém nosiči dat dle § 94 odst.1 zákona o platebním styku.
Po tuto dobu má klient možnost smlouvu vypovědět bezúplatně a s okamžitou účinností dle § 94 odst.4 zákona o platebním styku.

21.1.2014 09:52, před 11 lety

Společnost Raiffeisenbank a.s. se rozhodla nevyužít možnosti mimosoudního řešení sporů a nadále je ochotna s nespokojenými zákazníky komunikovat pouze prostřednictvím svého zákaznického servisu. Případné spory mohou být tedy řešeny pouze ve správním, případně soudním řízení, nikoliv prostřednictvím služby VašeStížnosti.cz, která je založena na principu dobrovolnosti.