AURES Holdings a.s.

#11414Podvod s emisemi

2 měsíce 11 dnů 1 hodina

08.07.2016, před 9 lety

Lukáš Vaňatka

Dobrý den chtěl jsem si koupit vozidlo Ford Focus kombi rz 5C2 5435 VIN WF0SXXGCDSAB17228,asi jednoho z mála i když má vozidlo nové emise i STK napadlo si ho znovu prověřit.Jen na napojení na počítač byla zjištěna vadná lambda sonda, což znemožňuje projiti emisí na stk. Při dalším měření byla zjištěna závada na katalizatoru (vyhořel) nutná výměna. Jak je sakra možné aby takové vozidlo prošlo? Již na výkupu bylo toto zjištěno a závada nebyla opravena.

Nabídl jsem že zjistím cenu originálních dílů i podrobku. Originál oprava cena 67 000kč a podrobku 20500kč nabídl jsem slevu poloviny ceny za opravu v neautorizovaném servisu tudíž 10 000kč. Konečná cena vozu 115 000kč. Na to nepřistoupili jejich nabídka -3000kč a ojeté gumy. Mimochodem až poté po mě chtěli + 3999 za prověření vozu + přepis. Což jsem odmítl (vozidlo jsem si proveril sám a 800kč za přepis si zaplatím.

Focus kombi rz 5C2 5435 VIN WF0SXXGCDSAB17228

Přestat obelhávat lidi. Kolik takových vozů už museli AAA prodat . Prověřit stanici měření emisí na STK
Požadují slevu už na 110 000kč, protože ty nervy za to nestojí, ktomu vozidlo utržilo další oděrku na parkovišti na prodejně.

14.7.2016 11:02, před 9 lety

Nemá-li věc vlastnosti, které byly sjednány nebo které se dají od věci očekávat, je věc vadná. Má-li věc vady, může spotřebitel požadovat nápravu v podobě opravy věci. Není-li to možné, má spotřebitel právo na dodání nové věci a není-li ani to možné, může odstoupit od smlouvy a žádat vrácení peněžních prostředků. Místo výše uvedených způsobů nápravy může spotřebitel také požadovat přiměřenou slevu.

Vadnou věc je vhodné reklamovat. Spotřebitel může uplatnit reklamaci v kterékoli provozovně prodávajícího, v níž je přijetí reklamace možné s ohledem na sortiment prodávaného zboží nebo poskytovaných služeb, případně i v sídle nebo místě jeho podnikání. Prodávající má na vyřízení reklamace 30 dnů. Marné uplynutí této lhůty se považuje za podstatné porušení smlouvy a spotřebitel má možnost od kupní smlouvy odstoupit.

18.7.2016 16:29, před 9 lety

Vážený pane Vaňatko,
děkuji Vám za Váš podnět. V případě, že budete mít zájem o jiný vůz, obraťte se prosím na svatopluk.pour(zavinac)aaaauto.cz.
S pozdravem Jitka Míková, AAA AUTO

18.7.2016 22:57, před 9 lety

Dobrý den ,
Tato odpověď jak dtestu tak i AAA moc nepotěšila, Můžete mi prosím dát kontak na nějaký správní orgán, který má nastarost udělování licencí pro STK. Protože se jedná očividně o podvod ze strany STK. A po AAA bych prosil znat jméno a sidlo kde provádíte měření emisí. Všeobecně i konkrétně u tohoto vozu.

27.7.2016 11:06, před 8 lety

Příslušným k rozhodování o udělení oprávnění k provozování stanice technické kontroly je krajský úřad, v jehož správním obvodu provozovatel stanice technické kontroly vykonává svoji činnost.

Stížnost nyní přeřazujeme na společnost.

5.8.2016 12:23, před 8 lety

kontakty na STK a jejich správní orgány najdete pravděpodobně na webu některého z ministerstev.
Děkuji, Jitka Míková, AAA AUTO

5.8.2016 23:21, před 8 lety

Lukáš Vaňatka

AAA já se ptám na jedinou otázku :NA JAKÉ STANICÍ BYLA PROVEDENA ZKOUŠKA MĚŘENÍ EMISÍ KONKRÉTNĚ U TOHOTO VOZU? (NÁZEV, SÍDLO) Prováděla ji vaše společnost takže musíte vědět kde ji provádíte? Nechci podávat trestni oznámení pro podvod,ale ještě jedna taková vyhýbavá odpověď a budu nucen ho podat.

29.8.2016 11:27, před 8 lety

ze strany společnosti již není nic dalšího k doplnění.
S pozdravem Jitka Míková, AAA AUTO

12.9.2016 17:28, před 8 lety

Lukáš Vaňatka

Byl jsem na PČR podat trestní oznámení, ale bylo mi vymluveno. Pokud nemám oficiální zprávu z stk , nedá se nic dělat. Jak to tak vidím AAA to mají vymyšlené dobře emise si dělají vlastní takže lidi POZOR co zde kupujete. Prvně chtějte vidět zprávu o technickém stavu vozidla, která se přikládá ke smlouvě ať se pak nezdržujete,oni hrajou hlavně na váš čas a pak stoho plynoucí nepozornost.

19.9.2016 16:21, před 8 lety

Záležitost je tedy uzavřena.

19.9.2016 16:53, před 8 lety

Jelikož mezi stranami sporu nebylo možné nalézt smírné řešení, stížnost uzavíráme. V případě potřeby další konzultace se spotřebitel může obrátit na naši poradnu na telefonní lince 299 149 009.