AHABA Haushalt s.r.o.

#11443Nevrátili mi peníze

5 měsíců 27 dnů 22 hodin

11.07.2016, před 8 lety

Markéta Stráníková

nevrátili mi částku 2735,20 kč. Zboží neměli skladem a slíbili peníze přeposlat zpět na můj účet. Nereagují na mail, 2x mi telefonicky slíbili vrátit peníze na účet, ale čekám dva týdny a nic a dokonce ani telefon nefunguje- je nedostupný.

objednala jsem si ocklazovač vzduchu, číslo objednávky bylo -0505.

Požaduji vrátit co nejdříve mé peníze tj. 2735 kč na můj účet, jehož číslo mají v platbách i mailu zaslaném mnou 1.7.2016.

14.7.2016 16:24, před 8 lety

Byla-li zrušena již zaplacená objednávka, má společnost povinnost spotřebitelce vrátit uhrazenou částku. Pokud takto nepostupuje, drží majetkový prospěch bez právního důvodu (právní důvod dohodou o zániku smlouvy odpadl). Jednalo by se tak o bezdůvodné obohacení. Kdo se bezdůvodně obohatil, je povinen získaný majetkový prospěch vrátit ochuzenému.

V takovém případě doporučujeme společnost vyzvat k vydání bezdůvodného obohacení. Výzvu je vhodné z důvodu prokazatelnosti pro případ soudního sporu zaslat doporučeně za využití poskytovatele poštovních služeb (ponechat si dodejku a kopii výzvy) na adresu společnosti. Má se za to, že zásilka odeslaná s využitím provozovatele poštovních služeb došla druhé straně třetí pracovní den po odeslání. Ve výzvě je vhodné shrnout podstatné body související se sporem a stanovit lhůtu, do kdy má možnost společnost vrátit peněžní prostředky (např. 7 dnů). Pokud tento závazek nesplní řádně a včas, ocitá se v prodlení a ochuzený má možnost navíc požadovat zákonný úrok z prodlení.

8.1.2017 12:04, před 8 lety

V případě potřeby další právní konzultace se spotřebitelka může obrátit na naši spotřebitelskou poradnu na telefonní lince 299 149 009. Spotřebitelka může také využít mimosoudního řešení sporů při České obchodní inspekci. Více informací je možné vyhledat na webové adrese www.adr.coi.cz/cs.