SUBSTANCE s.r.o.

#11632Nevrácení peněz za odstoupení od smlouvy a vrácení zboží v zákonné lhůtě

5 měsíců 18 dnů 1 hodina

25.07.2016, před 8 lety

Markéta Březinová

Dne 7.6.2016 jsem si vyzvedla zásilku s objednávkou. Jednalo se o džegíny Genie Slim, které mi v květnu 2016 velmi intenzivně vnucovaly telefonistky prostřednictvím nabídky telemarketingu www.iqtv.cz. Zásilka přišla v pomačkané krabičce a vzhledem k tomu, že její obsah byl nevyhovující, rozhodla jsem se ten samý den zásilku vrátit. Obratem jsem jí odeslala dle instrukcí v reklamačním řádu. Navíc jsem napsala i e-mail, kam jsem připojila scan podacího lístku a do textu jsem uvedla, že odstupuji od smlouvy v zákonné lhůtě a žádám o vrácení peněz. Dostala jsem odpověď v tom smyslu, že mám na vrácení právo a pokud pošlu zásilku na adresu ComGate Logistics s.r.o. Odpočinek 57, 530 02, Pardubice, tak peníze dostanu zpět. Vzhledem k tomu, že jsem peníze do 1 měsíce nedostala a firmy měla nefunkční telefon (232 232 850), zatelefonovala jsem do firmy ComGate Logistics, kde mi potvrdili, že má zásilka byla v pořádku doručena a slíbili, že budou u firmy Substance s.r.o. urgovat platbu. Další den jsem dostala e-mail od týmu zákaznické podpory iqtv s ujištěním, že jejich reklamační oddělení mi peníze zašle nejpozději 15.7.2016. Psala jsem jim pak urgenci ještě několikrát, připomínala jsem jim adekvátní částku i číslo mého účtu. Peníze nedorazily, žádala jsem je mailem o zaslání dokladu o platbě a následně i o funkční telefonický kontakt. Mou žádost ignorovali. Dnes deaktivovali doménu www.iqtv.cz. Dluží mi 898,-Kč. Prosím o pomoc.

Džegíny Genie Slim (S)

Vrácení peněz na účet co nejdříve.

2.8.2016 12:42, před 8 lety

Bylo-li odstoupeno od kupní smlouvy ve lhůtě čtrnácti dnů bez udání důvodu, má prodávající povinnost vrátit spotřebitelce všechny peněžní prostředky včetně nákladů na dodání, nejpozději do čtrnácti dnů od odstoupení od smlouvy. Pokud společnost nevrátí peněžní prostředky ani v této lhůtě, zadržuje tyto peněžní prostředky neoprávněně. V takovém případě by se jednalo o bezdůvodné obohacení, neboť společnost se obohatila na základě právního důvodu, který ale odpadl. Kdo se bezdůvodně obohatí, má povinnost plnit bezprostředně po výzvě. Pokud tento závazek nesplní řádně a včas, ocitá se v prodlení a ochuzený má možnost navíc požadovat zákonný úrok z prodlení.

Nereaguje-li podnikatel na emailovou korespondenci, je vhodné zvolit komunikaci písemnou prokazatelnou formou (doručeně, nejlépe s dodejkou), a to na aktuální adresu uvedenou v obchodním rejstříku. Při využití služeb poštovního provozovatele se má zásilka za doručenou třetí den ode dne odeslání (dle § 573 občanského zákoníku). Zmaří-li vědomě druhá strana dojití, platí, že řádně došlo (§ 570 občanského zákoníku) a bude vůči podnikateli takové právní jednání účinné, za předpokladu, že odesílatel je schopen prokázat odeslání zásilky.

12.1.2017 12:39, před 8 lety

V případě potřeby další právní konzultace se spotřebitelka může obrátit na naši spotřebitelskou poradnu na telefonní lince 299 149 009. Spotřebitelka může také využít mimosoudního řešení sporů při České obchodní inspekci. Více informací je možné vyhledat na webové adrese www.adr.coi.cz/cs.