UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia, a.s.

#11702Klamani zakazniku

5 měsíců 17 dnů 1 hodina

30.07.2016, před 8 lety

Jakub Kocman

dobry den v bance jsem byl a zadny kontokorent jsem nedostal akorad mi zalozili 4 ucty a vydali zbytecne kreditky o ktere jsem puvodne nemel zajem a jeste bohuzel k politovani mi zdelila ano kontokoren vam dame 50tiusic a bohuzel penize ktere mi slibili tak vubec nevyplatili

budto mi daji co slibili nebo chci zrusit ty zbytecne ucty

3.8.2016 11:21, před 8 lety

Jednou z nejpodstatnějších zásad soukromého práva je zásada "pacta sunt servanda" neboli smlouvy se mají dodržovat, která je mimo jiné zmíněna v § 3 občanského zákoníku. Závazky ze sjednaných smluv se musí splnit. Smlouva může být uzavřena i ústně, nebylo-li ujednáno jinak nebo nestanoví-li určitou formu zákon. Nabídka a poskytnuté informace zaměstnancem společnosti jsou zavazující a podnikatel by měl jednou navržené podmínky dodržet, neboť zaměstnanec jedná jménem podnikatele dle § 430 odst. 1 občanského zákoníku jako jeho zástupce.

Nebyla-li sjednaná služba dodána, je vhodné nejprve uplatnit reklamaci přímo u společnosti. Nebude-li spotřebitel s reklamací úspěšný, má možnost se obrátit na finančního arbitra, který rozhoduje spory mezi spotřebitelem a věřitelem při nabízení, poskytování nebo zprostředkování spotřebitelského úvěru nebo jiného úvěru, zápůjčky, či obdobné finanční služby. Formulář k podání návrhu na zahájení řízení je možné vyhledat na webové adrese www.finarbitr.cz/cs/reseni-sporu/pruvodce-podanim-navrhu.html.

16.1.2017 10:22, před 8 lety

V případě potřeby další právní konzultace se spotřebitel může obrátit na naši spotřebitelskou poradnu na telefonní lince 299 149 009.