Dobrý den jsem zklamán pokaždé co přijdeme do obchodu okay ve Vyškově tak personál ani neví co nabízí.neví apsolutně nic o žádném z spotřebičů které nabízí.Pouze Vám jich všechny doporučí ať si je koupíte ale pokud se zeptáte proč,vznikne ticho a nejsou schopni Vám o spotřebiči nic říct.Doporučuji se této prodejně obloukem vyhnout!
Vyměnit nebo proškolit personál.
Podle § 9 odst. 1 zákona o ochraně spotřebitele je prodávající povinen řádně informovat spotřebitele o vlastnostech prodávaných výrobků, o způsobu použití a údržby výrobku a o nebezpečí, které vyplývá z jeho nesprávného použití nebo údržby. Jestliže je to potřebné s ohledem na povahu výrobku, způsob a dobu jeho užívání, je prodávající povinen zajistit, aby tyto informace byly obsaženy v přiloženém písemném návodu a aby byly srozumitelné. Dle § 15 odst. 1 zákona o ochraně spotřebitele je prodávající také povinen na žádost spotřebitele výrobek překontrolovat nebo předvést, umožňuje-li to povaha výrobku a forma prodeje.
Za porušení těchto povinností může být prodávajícímu udělena pokuta od České obchodní inspekce, která provádí dozor nad dodržováním pravidel na ochranu spotřebitele. Má-li spotřebitel důvodné podezření, že prodávající porušuje své zákonné povinnosti, má možnost obrátit se s podnětem k tomuto úřadu. Více o podání na www.coi.cz/cz/spotrebitel/prava-spotrebitelu/podani-stiznosti-podnetu-dotazu/. Nejprve je ale vhodné o nevhodném chování zaměstnanců informovat společnost, která má možnost provést nápravu.
Dobrý den, pane Králíku,
ráda bych touto cestou reagovala na Váš podnět týkající personálu pobočky OKAY 1040 Vyškov.
Je mi upřímně líto, že Vaše zkušenost není pozitivní a opakovaně jste nabyl dojmu, že Vám kolegové neumí poradit s výběrem a zodpovědět Vaše dotazy. Situace mne mrzí o to více, že pro naši společnost je kvalitní zákaznický servis prioritou a snažíme se o to, abychom se pro zákazníka stali spolehlivým partnerem pro jeho nákupy. Proto také neustále pracujeme na rozšiřování znalostí personálu o nabízeném zboží a službách, jelikož si dobře uvědomujeme, že kvalitní poradenství je v obchodě s elektrospotřebiči rozhodující.
Budu proto ráda, když mi situaci upřesníte, abychom mohli nastavit konkrétní opatření, které zamezí Vaší nepříjemné zkušenosti v budoucnu.
Pevně věřím, že během svého příštího nákupu se přesvědčíte o tom, že se zákazníkům věnujeme a rádi jim zodpovíme veškeré otázky.
S pozdravem a přáním hezkého dne,
Lucie Rosypalová
vedoucí oddělení komunikace