Na internetu jsem si vyhledal levného dodavatele přenosného rozhlasového přijímače Sangean ATS-909 X v černé barvě v ceně 4537,-Kč,po kterém jsem již delší dobu toužil.Objednal jsem si tento přijímač na dobírku přes službu ULOŽENKA.cz.Dne6.9.2013 jsem dodané zboží na provozovně ULOŽENKY.cz v Ostravě-Mariánských Horách a Hulvákách,ul.28.řijna 1422/299,email:ostrava@ulozenka.cz,tel.:+420774407018 zaplatil a vyzvedl.Doma jsem toto zboží vybalil a marně jsem však hledal k tomuto zboží český návod.Přibalen je návod v GB,F,E,NL a D.Napsal jsem proto obratem email dodavateli jestli nezapoměli český nebo slovenský návod nedopatřením přibalit.Do dnešního dne jsem však neobdržel odpověď.Zjistil jsem si na dodavatele(zboží zabalil:Červenka Maroš)tel.č.+421235353535 kl.181 a zavolal mu.Již jejich operátorka(jméno si bohužel nepamatuji)mi sdělila,že české návody nepřibalují a zasílají zboží tak jak je.
Nevím dál co bych měl ještě podniknout,nechce se mi zbytečně vyhazovat peníze za soudy,proto se obracím na Vás s důvěrou v kladné vyřízení této nepříjemné záležitosti.
S pozdravem Jiří Karásek,Provaznická 1531/11,700 30 Ostrava-Hrabůvka,tel.:737889962
Přenosný vícerozsahový světový rozhlasový přijímač ATS-909 X,FM-RDS(RBDS) /MW/LW/SW,PLL Synthesized Receiver.Výrobní č.26006480/2012/06.
Požaduji českému člověku srozumitelný a jasný návod k používání tohoto přijímače.
Podle § 11 zákona o ochraně spotřebitele je prodávající povinen zajistit, aby informace týkající se výrobku v přiloženém písemném návodu byly poskytnuty v českém jazyce. Dozor nad dodržováním zákona o ochraně spotřebitele provádí Česká obchodní inspekce, která může prodejci udělit pokutu, ale nemá pravomoc vstupovat do soukromoprávních vztahů.
Společnost InterStore Group s.r.o. se rozhodla nevyužít službu VašeStížnosti.cz pro řešení sporů se svými zákazníky. Vzhledem k tomu, že je námi nabízené mimosoudní řešení sporů založeno na principu dobrovolnosti, bude stížnost pro nereakci subjektu uzavřena.