dne 20.4.2013 jsem si zakoupil v A3 sport, Forum Liberec, boty Adidas. Cena 1390Kč. 5.10.2013 jsem musel boty reklamovat, protože se začaly drolit špičky na obou botách. Následek bylo, že do bot pronikala vlhkost. Dle mého úsudku za poškozením bot je nekvalitní materiál. Boty jsem v letních měsících nosil jen minimálně. Doba nošení je asi jen tři měsíce. Z A3 sportu mi napsali email, že reklamace je vyřízena a připravena k vyzvednutí. Způsob vyřízení je: zamítnutí.
Tento způsob vyřízení reklamace nepřijímám. Kupuji si jen tento tip obuvi a vždy mi vydržela bez újmy více jak jeden rok. Proto se nespokojím s boty, co vydrží jen tři měsíce užívání.
Boty Adidas AX 1LEA (trekové)
Nové zboží, nebo navrácení kupní částky.
Pokud se vada projeví do 6 měsíců ode dne převzetí věci, má kupující nárok uplatňovat rozpor s kupní smlouvou podle § 616 odst. 4 občanského zákoníku. V takovém případě je na prodávajícím, aby prokázal, že se daná vada na výrobku nevyskytovala již při převzetí. Jestliže tuto skutečnost nebude prodávající schopen prokázat, má kupující právo na to, aby prodávající bezplatně a bez zbytečného odkladu věc uvedl do stavu odpovídajícího kupní smlouvě, a to podle požadavku kupujícího buď výměnou věci, nebo její opravou; není-li takový postup možný, může kupující požadovat přiměřenou slevu z ceny věci nebo od smlouvy odstoupit podle § 616 odst. 3 občanského zákoníku.
Společnost A3 SPORT s.r.o. se rozhodla nevyužít službu VašeStížnosti.cz pro řešení sporů se svými zákazníky. Vzhledem k tomu, že je námi nabízené mimosoudní řešení sporů založeno na principu dobrovolnosti, bude stížnost pro nereakci subjektu uzavřena.