Dobrý den.
U Alzy jsem si pořídil iPhone 6S v programu Nový iPhone každý rok. Po cca dvou měsících se mi podařilo to, že mi telefon vypadl z kapsy na zem a a prasklo dotykové sklo. Vzal jsem telefon, zajel do Alzy a tam mi bylo řečeno, že musím nahlásit škodnou událost a posléze doručit telefon na pobočku Alza. cituji slova psané ja jejich stránkách:
"Co pokud telefon poškodím?
Telefon do tří dnů opravíme, nebo dostanete nový, nebo zánovní, stejných parametrů i barvy. Zavoláte nám a nahlásíte událost. Pokud uznáme, že spadá do rozšířené záruky, do tří pracovních dní na vás bude čekat nový telefon."
"Co pokrývá rozšířená záruka telefonu - ochrana proti krádeži a rozbití?
Krádež a nešťastnou náhodu. Pozor, z rozšířené záruky je vyloučena například krádež z auta, nebo úmyslné poškození (například když hodíte telefon o zem). Během krádeže byste také neměli mít sníženou pozornost například vlivem alkoholu. Můžete uplatnit pouze jednu událost za celou dobu smlouvy. Přečtěte si prosím podrobné podmínky."
Nic z toho není pravda, telefon si na pobočce převzali se slovy, do 24hod se vám určitě někdo ozve. Uběhl týden a nic, volal jsem a bylo mi řečeno, že reklamace ještě není vyřízena, ať ještě počkám. Uběhlo dalších pár dní a dorazil první e-mail.
16. 8. 2016
Vážený zákazníku,
velice se omlouvám, ale Váš případ je stále v řešení. Prosím Vás ještě o strpení. Budeme Vás informovat.
V případě jakýchkoliv dalších přání či dotazů nás neváhejte kontaktovat.
22. 8. 2016
Vážený zákazníku,
dovoluji si Vás kontaktovat na základě servisního případu č. ASRE16288370 kde jste uplatnil pojistnou událost na službu Nový smartphone každý rok.
Na základě rozhodnutí pojišťovny Cardif Vám bylo plnění pojistné události zamítnuto. Podrobné informace Vám zašle přímo pojišťovna, stejně tak v případě rozporu je nutné se obrátit přímo na pojišťovnu.
Zároveň Vám byl vystaven cenový návrh opravy mobilního telefonu a to v částce 3.305.- Kč bez DPH. V případě zamítnutí cenového návrhu Vám bude vystavena faktura v plné výši mobilního telefonu a účast v programu Nový smartphon každý rok tímto končí.
Teď jsem bez telefonu, platím splátky a nic nezmůžu.
Chci po oné povedené pojišťovně buďto nový nebo opravený telefon.
Podnikatel musí spotřebitele před uzavřením smlouvy informovat o nabízené službě (pojištění) a o jejích hlavních vlastnostech. Neučiní-li tak nebo učiní-li tak nesrozumitelně, může to mít za následek, že se smlouva vyloží ve prospěch spotřebitele.
Práva a povinnosti smluvních stran jsou upraveny v pojistných podmínkách. V těchto podmínkách bývají zpravidla vymezeny výluky z pojištění, tedy případy, na které se pojištění nevztahuje. Bude tedy záležet, jaké výluky z pojištění byly mezi stranami sjednány. Spotřebitelem zakoupené pojištění zajišťuje rámcová pojistná smlouva mezi společnostmi Alza.cz a.s. (pojistník) a BNP Paribas Cardif Pojišťovna, a.s. (pojistitel). Článek 10 Výluky z pojištění stanoví, že v případě pojištění nahodilého poškození věci - pojistitel není povinen nahradit/uhradit náklady: 10.1.3 za poškození způsobené úmyslně anebo hrubou nedbalostí.
Šetření pojistné události je skončeno sdělením jeho výsledku osobě, která uplatnila právo na pojistné plnění. Spotřebitel může následně požádat o zdůvodnění zamítnutí pojistného plnění. Toto zdůvodnění musí být v písemné formě a mělo by z něho být jasné, proč bylo pojistné plnění zamítnuto.
K mimosoudnímu řešení sporů mezi pojišťovnou a spotřebitelem (pojistníkem, pojištěným, oprávněnou osobou) v neživotním pojištění je příslušná Česká obchodní inspekce. Českou obchodní inspekci lze kontaktovat na adrese: Česká obchodní inspekce, Ústřední inspektorát - oddělení ADR, Štěpánská 15, 120 00 Praha 2. Více informací naleznete na www.coi.cz, Email: adr@coi.cz, Web: adr.coi.cz.
Podmínkou zahájení postupu mimosoudního řešení sporu před Českou obchodní inspekcí je skutečnost, že se stěžovateli nepodařilo vyřešit spor přímo s pojišťovnou.
Společnost BNP Paribas Cardif Pojišťovna, a.s. se rozhodla nevyužít možnosti řešení sporů přes veřejný portál vasestiznosti.cz. Nadále je ochotna s nespokojenými zákazníky komunikovat prostřednictvím své infolinky na telefonním čísle 234 240 234 nebo písemným kontaktem na adrese Plzeňská 3217/16, 150 00 Praha 5. Vzhledem k tomu, že je námi poskytovaná služba založena na principu dobrovolnosti, bude stížnost uzavřena.
V případě potřeby další právní konzultace se spotřebitel může obrátit na naši spotřebitelskou poradnu na telefonní lince 299 149 009. Spotřebitel může také využít mimosoudního řešení sporů při České obchodní inspekci. Více informací je možné vyhledat na webové adrese www.adr.coi.cz/cs.