po odstehovani z pronajmu jsem dala vypoved elektriny u Yello zaslanim ukonceni odberu s konecnym stavem meridla.po dlouhe dobe dosla faktura se kterou sme nesouhlasili a zjististili ze odecet byl vyhotoven odhadem ze strany Cez i kdyz na papire byl jasny konecni stav.dala jsem reklamaci a cez ji zamitnul ze se pry nedodrzela nejaka lhuta vubec tomu nerozim ale nebudu platit za noveho najemnika jeho spotrebu chci se jen domoci toho ze ja nejakym stavem koncila a tim chci aby novy najemnik zacinal a ne ze za nej zaplatim nejakych 2tís kwh mam male deti a nemohu si dovolit aby me na nove adrese ustipli el za nezaplacenou neuznanou reklamaci fakturu.ERU mi nepomohlo a uz si nevim rady dekuji predem Ruzkova
vyuctovani elektriny
uznani reklamace vyuctovani s pravim konecnym stavem a novy najemnik aby s tim stavem zacinal
Pokud spotřebitelka podala reklamaci kvůli nesprávnému vyúčtování elektrické energie, ale společnost tuto reklamaci zamítla, má spotřebitelka možnost obrátit se na Energetický regulační úřad, který rozhoduje spory mezi spotřebitelem a obchodníkem o splnění povinností ze smluv o dodávce energií (více informací je možné dohledat na webové adrese http://www.eru.cz/cs/informacni-centrum). Nebude-li spotřebitelka úspěšná se svým nárokem ani u tohoto úřadu, má ještě možnost obrátit se na soud a svého práva se domáhat soudní cestou.
Společnost ČEZ Distribuce, a. s. se rozhodla nevyužít možnosti smírného řešení sporů prostřednictvím služby VašeStížnosti.cz. Vzhledem k tomu, že je námi poskytovaná služba založena na principu dobrovolnosti, bude stížnost uzavřena.
Dle obecného vyjádření společnosti mají zákazníci právo řešit svoje reklamace a stížnosti přímým uplatněním na svého dodavatele, a dále mohou využít Ombudsmana ČEZ společnosti ČEZ, a.s.
V případě potřeby další právní konzultace se spotřebitelka může obrátit i na naši spotřebitelskou poradnu na telefonní lince 299 149 009.