Alza.cz a.s.

#12170Záruka poškozena

01.09.2016, před 8 lety

David Král

Dobrý den. Prosím o pomoc s reklamací u Samsungu. Dne 9.3. 2016 jsem u prodejce Alza zakoupil mobilní telefon zn. Samsung Galaxy S7 Edge. První reklamace byla už 13.4.2016 na nečistoty v zadní kameře. Servisní list č. ISP29838 vyreklamováno v pořádku. Dne 27.6.2016 byla už druhá reklamace na vadu na čočce předního fotoaparátu, při hovoru je slyšet ozvěna, a nefunkční USB port. Servisní list č. ISP31734. Reklamace také uznána. Dne 30.8.2016 jsem telefon s certifikací IP68 do 1,5m na 30min. nesl na třetí reklamaci k vůli vniknutí vlhkosti do telefonu, zamlžila se přední kamera, a jestě k tomu mi odešla sim karta. Hned druhý den mi přišla SMS ze servisu že je reklamace vyřízena: Záruka poškozena . A tady je zpráva ze servisu: Reklamované jevy se projevily. U přístroje mechanicky poškozené hrany(jsou trošku odřené) - poškozená voděodolnost displejového modulu. Jevy způsoben zásahem neidentifikovatelné kapaliny do výrobku. servisní list č. ISP33365

Děkuji za vyřešení

Mobilní telefon SM-G935FZKAETL, v.č. RF8H21PYC4H, Samsung Galaxy s7 Edge

Výměna zboží, nebo odstoupení od smlouvy

27.9.2016 11:00, před 8 lety

Prodávající neodpovídá za vady, pokud je kupující způsobil sám. V daném případě bude tedy rozhodné, jak vada vznikla. Pokud by spotřebitel poškodil ochranné prvky, které zabraňují vniknutí kapaliny do zařízení, prodávající by za vadu uvedenou v popisu stížnosti odpovědný nebyl. Je však na prodávajícím, aby toto prokázal, neboť spotřebitel uplatnil reklamaci v prvních šesti měsících od převzetí zboží. V případě soudního sporu by totiž bylo na společnosti prokázat, že výrobek v době převzetí vadný nebyl. Zamítnutí reklamace je tak vhodné podpořit odborným, nejlépe znaleckým posudkem.

Prodávající je také povinen spotřebitele řádně informovat o vlastnostech prodávaných výrobků a o způsobu jejich použití a údržby. Pokud prodávající spotřebitele o způsobu použití věci řádně neinformoval, je odpovědný za poškození, které vzniklo v důsledku nesprávného použití věci. Dle rozhodnutí Nejvyššího soudu ČR sp. zn. 33 Cdo 3620/2008 se za vadu na věci považuje také poškození, ke kterému došlo v souvislosti s nesplněním informační povinnosti ze strany prodávajícího dle § 9 odst. 1 zákona o ochraně spotřebitele.

21.10.2016 11:20, před 8 lety

Vážený pane Králi,

je mi to líto, nepodařilo se mi dohledat žádnou reklamaci telefonu, kterou byste u nás podal. Chápu to správně, že jste dosavadní reklamace podával přímo u autorizovaného servisu? V tom případě totiž nemáme k dispozici žádné podklady.

Nenašla jsem ani žádnou zprávu z Vaší emailové adresy, ve které byste se na nás obrátil. Pokud jste psal z jiné adresy, prosím, napište mi číslo komunikace (začíná CCT). Pokud jste se na nás dosud neobrátil jinou cestou, prosím, vložte do přílohy protokoly ze servisů, ráda prověřím, co pro Vás můžu udělat.

Předem děkuji a přeji pěkný den,

Michaela Petrů
Vedoucí péče o zákazníky