TRAVEL 2002, spol. s r.o.

#12289Reklamace dovolené

1 měsíc 5 dnů 1 hodina

12.09.2016, před 8 lety

Lenka Szymańská

reklamovala jsem dovolenou v Řecku - na Rhodosu. Odlet z OV a termín byl 21.6.2016 - 1.7.2016, cena 85727 pro 3 dospělé a 2 děti (5 a 2 roky). Do CK v Karviné jsme si zadali požadavky na dovolenou, chtěli jsme Řecko, písčitou pláž, max. písčitooblázkovou a rodinný pokoj pro 3+2. Paní nám vybrala Hotel Dodeca Sea Resort na Rhodosu. Ve smlouvě jsme měli ještě připsanou cestovní postýlku. Po příjezdu na hotel a ubytování na pokoji, jsme tam žádnou postýlku neměli. Po reklamaci na recepci nám ji dodali, avšak bez jakéhokoliv příslušenství. Přes opakované reklamace jsem do konce dovolené nedostali ani matraci a peřinku.
Když jsme přišli k dětskému bazénu, tak v rozích plavala zažloutlá pěna, která tam byla několik dní po sebe (byla už hned ráno, i když tam žádné dítě nebylo - takže si myslíme, že bazén nebyl vůbec čištěný.
Po příchodu na pláž, jsme zjistili, že pláž je kamenitá (v katalogu napsáno písčitooblázková), lehátka na pláži rozbitá a bar, který byl také uveden v katalogu nebyl.
Co se týká animačního programu, který měl být každý den, tak byl pouze 2x a to na úkor dětské diskotéky.
Co se týká stravy, tak jsme měli all inclusive a přes den jsme měli mít snacky během dne dle denní nabídky (pizza nebo těstoviny nebo gyros nebo palačinky apod)., během dne salátový bar, sendviče, ovoce, sušenky a koláčky, zmrzlina. Byla pouze pizza, která byla každý den stejná. Jinak nic.
Po reklamaci Ck Travel 2002 - nám přiznali kompenzaci za postýlku 4.600,- Kč a dál napsali, že co se týká animačního programu, tak to je věc subjektivní, jestli byl mockrát nebo ne.
Na stravu all inclusive nám bylo odepsáno, že se katalog tiskne v říjnu 2015 a hotel si to může upravovat (s čím nesouhlasím, protože pokud to je v katalogu, tak to beru za danou věc). A dodali k tomu, že si na stravu nikdo nestěžoval - což je lež, protože jenom v našem turnuse předávali ještě 2 rodiny stížnost přímo delegátovi a všichni si stěžovali na stravu.
Opětovné prozkoumání reklamace bylo také zamítnuto.
Proto bych se chtěla zeptat, jestli mám nárok ještě na nějaké odškodnění.
Děkuji Szymańská

Žádám vrácení alespoň 20% ze zaplacené částky za dovolenou.

29.9.2016 11:10, před 8 lety

Neměl-li zájezd vlastnosti, o nichž pořadatel spotřebitelku ujistil nebo které spotřebitelka vzhledem k nabídce a zvyklostem důvodně očekávala, měl pořadatel zajistit nápravu, pokud by si nevyžádala neúměrné náklady. Nezjednal-li pořadatel nápravu ani v přiměřené lhůtě, kterou mu spotřebitelka určila, může si spotřebitelka zjednat nápravu sama a pořadatel jí nahradí účelně vynaložené náklady.

Měl-li zájezd vady a vytkla-li je spotřebitelka bez zbytečného odkladu, má spotřebitelka dle § 2540 občanského zákoníku právo na slevu z ceny ve výši přiměřené rozsahu a trvání vad. Existenci vad je nutné doložit (např. foto nebo video záznam). Nevytkla-li spotřebitelka vady zájezdu bez zbytečného odkladu vlastním zaviněním, soud jí právo na slevu z ceny nepřizná, jestliže pořadatel namítne, že spotřebitelka své právo neuplatnila ani do jednoho měsíce od skončení zájezdu ani u něho, ani u osoby, která uzavření smlouvy zprostředkovala. Z popisu stížnosti, však vyplývá, že všechny vady byly vytknuty u cestovní kanceláře.

Pokud pořadatel zájezdu porušil některou ze svých povinností, může spotřebitelka také požadovat náhradu škody na majetku a také náhradu újmy za narušení dovolené. Pořadatel odpovídá spotřebitelce za splnění povinností ze smlouvy bez zřetele na to, zda v rámci zájezdu poskytují jednotlivé služby cestovního ruchu jiné osoby.

Pro výpočet výše nároku je možné využít tzv. Frankfurtskou tabulku slev. Tabulka není právně závazná, jedná se spíše o pomocné vodítko. Zde je k dispozici ke stažení Frankfurtská tabulka slev: http://www.evropskyspotrebitel.cz/files/frankfurtska-tabulka.pdf. Více informací ohledně problematiky zájezdů je možné také vyhledat na adrese www.dtest.cz/clanek-5233/na-co-nezapomenout-pri-reklamaci-zajezdu nebo na webové adrese www.dtest.cz/clanek-3723/jak-spravne-reklamovat-vady-zajezdu.

Pokud společnost bude trvat na zamítnuté reklamaci, bude nutné domáhat se svého práva soudní cestou. Od 1. února 2016 začalo fungovat mimosoudní řešení spotřebitelských sporů při České obchodní inspekci. Spotřebitelka se může tedy také obrátit na tento úřad (návrh na zahájení mimosoudního řešení sporů je možné podat přes následující webový formulář https://adr.coi.cz/cs).

17.10.2016 13:07, před 8 lety

Společnost TRAVEL 2002, spol. s r.o. se rozhodla nevyužít možnosti řešení sporů přes veřejný portál vasestiznosti.cz a informovala nás, že vyjádření zaslané klientům je neměnné. Vzhledem k tomu, že je námi poskytovaná služba založena na principu dobrovolnosti, bude stížnost uzavřena.

V případě potřeby další právní konzultace se spotřebitelka může obrátit na naši spotřebitelskou poradnu na telefonní lince 299 149 009. Spotřebitelka může také využít mimosoudního řešení sporů při České obchodní inspekci. Více informací je možné vyhledat na webové adrese www.adr.coi.cz/cs.