Uplynulo dalších 5 týdnů od příslibu poslání kompletního návodu v češtině, kterým společnost reagovala na Vaše upozornění.Obracím se na Vás s žádostí o provedení urgence, event. o doporučení jak dál účinně postupovat. V prosinci to bude již rok co se marně snažím získat překlad. Ing.Bartoš.
Přimět společnost Electronic.star k plnění zákonné povinnosti-dodat překlad k prodanému výrobku.
Vzhledem k tomu, že se jedná o zahraniční podnikatelský subjekt z Německa, doporučujeme spotřebiteli, aby se v případě nevyřešení situace v mimosoudním řešení sporů, obrátil na Evropské spotřebitelské centrum na internetových stránkách www.evropskyspotrebitel.cz, které bezplatně, rychle a efektivně pomáhá spotřebitelům řešit spory s obchodníky z jiného členského státu EU, Islandu nebo Norska.
Kontakty na ESC pro ČR:
Adresa: Štěpánská 15, 120 00 Praha 2
e-mail: esc@coi.cz
telefon: 296 366 155
www.evropskyspotrebitel.cz
manuál k tomuto výrobku je dostupný na naších stránkách a je kompletní.
Zde je odkaz:
Přejeme hezký den.
Od spotřebitele jsme obdrželi následující vyjádření ke stížnosti:
Společnost Electronic-star opakuje shodným způsobem nepravdivé informace, které před řadou měsíců posílala i mně. Nejprve prohlášení o doposlání kompletního manuálu a následně odkaz na své stránky, kde však je neustále uveden neúplný překlad. Překladu od Electronic-star se zřejmě nedočkám ani pomocí služby dTestu.
Dotazuji se, zda by bylo možné si chybějící část překladu nechat přeložit za úhradu a proplacení pak vymáhat na prodejci výrobku? Ing. Bartoš.
Společnost již neprojevila zájem se k případu dále vyjadřovat. Vzhledem k tomu, že služba VašeStížnosti.cz funguje na principu oboustranné dobrovolnosti, jsme nuceni stížnost uzavřít.
V případě potřeby další konzultace se spotřebitel může obrátit na naši poradnu na telefonní lince 299 149 009. Spotřebitel může také využít mimosoudního řešení sporů při České obchodní inspekci. Více informací je možné vyhledat na webové adrese www.adr.coi.cz/cs.