5.12.2012 jsem koupila v České Lípě v prostorách marketu masážní polštář VITALLMAX, placeno v hotovosti se seniorskou slevou. Následující den jsem telefonicky domluvila s příjemnou slečnou odstoupení od smlouvy, dle instrukcí výrobek zabalila a písemnou formou odstoupila od kupní smlouvy-podací lístek z 10.12.2012. Doporučeným dopisem potvrzeno, že výrobek došel v neporušeném stavu a částku 4990Kč dle kopie paragonu mi vrátí v zákonné lhůtě složenkou na adresu. Podepsán jednatel ... V Jiřicích 10.1.2013
Dlouho se nic nedělo, několikrát jsem se připomínala e-mailem, nabízela č.účtu pro zaslání peněz, bez výsledku.
Masážní polštář VITALLMAX - NEPOUŽÍVANÝ, ihned vrácený
vrátit peníze za vrácený výrobek
V případě, že spotřebitel uzavře smlouvu mimo prostory obvyklé k podnikání, má právo ve lhůtě 14 dnů od smlouvy písemně odstoupit, a to bez uvedení důvodu a bez sankce dle § 57 občanského zákoníku.
Prodejce je povinný vrátit zaplacené finanční prostředky do 30 dnů od odstoupení od kupní smlouvy.
Společnost UNIPRODEX, s.r.o. se rozhodla nevyužít službu VašeStížnosti.cz pro řešení sporů se svými zákazníky. Vzhledem k tomu, že je námi nabízené mimosoudní řešení sporů založeno na principu dobrovolnosti, bude stížnost pro nereakci subjektu uzavřena.
Spotřebitelé mají nadále možnost pokračovat v řešení sporu v občanskoprávním řízení. Před samotným podáním žaloby doporučujeme zaslat společnosti předžalobní výzvu dle § 142a občanského soudního řádu. Vhodné je také právní zastoupení. Seznam advokátů je k dispozici na http://www.dtest.cz/advokati.