U DAVIDA ZAUERA IČO:88220427 JSEM SI ZAKOUPIL DNE 19.6.2013 UKLID SYSTEMU /vysavač/,INDUKCE I,KONVEKTOMAT VŠE V ČÁSTCE 29990,- Kč.
ZBOŽÍ JSEM PŘIVEZL DOMŮ VYBALIL A ZAPOJIL VYSAVAČ.VYSAVAČ NENÍ FUNKČÍ.SNAŽIL JSEM SE DOVOLAT PRODEJCI NA MOBIL UVEDENÝ NA KUPNÍ SMLOUVĚ.MOBIL STÁLE NEDOSTUPNÝ.PRODEJCI JSEM ZASLAL PISEMNOU REKLAMACI NA ADRESU UVEDENÉ NA KUPNÍ SMLOUVĚ:DAVID ZAUER,J.PAYERA 1728,TEPLICE PSČ:41501.DOPORUČENÝ DOPIS SE MI VRÁTIL JAKO NEDORUČITELNÝ ADRESÁT SI DOPIS NEVYZVEDL NA POŠTĚ.
UKLID SYSTEMU UPRIGHT VACUUM CLEANER PF314
CHCI REKLAMOVAT ZAKOUPENÉ ZBOŽÍ,ALE NEDAŘÍ SE MI PRODEJCE ZKONTAKTOVAT
Dle § 49 občanského soudního řádu nevyzvedne-li si adresát písemnost ve lhůtě 10 dnů ode dne, kdy byla připravena k vyzvednutí, považuje se písemnost posledním dnem této lhůty za doručenou, i když se adresát o uložení nedozvěděl.
Pokud spotřebitel tedy prokazatelným způsobem reklamoval zboží v záruční lhůtě (např. doporučeným dopisem) a prodejce si takovou písemnost nevyzvedl, tak 10.dnem je tato písemnost doručená, i když se s jejím obsahem neseznámil.
Prodejce je pak povinen reklamaci vyřídit nejpozději do 30 dnů od jejího uplatnění (účinků doručení) dle § 19 odst.3 zákona o ochraně spotřebitele.
Pokud tuto lhůtu nedodrží, tak má spotřebitel práva jako by šlo o neodstranitelnou vadu.
Tedy právo od smlouvy odstoupit nebo právo výměny věci za novou. Z těchto variant si vybírá spotřebitel.
Spotřebitel tak může tedy mimo jiné od smlouvy odstoupit a požadovat vrácení celé finanční částky.
Subjekt Zauer David se rozhodl nevyužít službu VašeStížnosti.cz pro řešení sporů se svými zákazníky. Vzhledem k tomu, že je námi nabízené mimosoudní řešení sporů založeno na principu dobrovolnosti, bude stížnost pro nereakci subjektu uzavřena.
Spotřebitelé mají nadále možnost pokračovat v řešení sporu v občanskoprávním řízení. Před samotným podáním žaloby doporučujeme zaslat subjekt předžalobní výzvu dle § 142a občanského soudního řádu. Vhodné je také právní zastoupení. Seznam advokátů je k dispozici na http://www.dtest.cz/advokati.