Dobrý den.Před třemi měsíci manžel objednal programy přes o2. Nic horšího snad nemohl udělat. Děs a hrůza. Věčně se to seká. Ještě jsme neviděli nic do konce. Stále voláme 800020202,nic se nevyřešilo. Byl u nás i technik, vše proměřil a závadu nenašel. poradil nám vyměnit set-top-box. ZAPLATILI JSME 1000kč a je to pořád stejný. VĚČNĚ RESTARTUJEME INTERNET A SET-TOP-BOX.Už toho máme plný zuby. Za měsíc září nám účtujte pouze internet 499Kč a pevnou linku 299Kč.Televizi v žádným případě neúčtujte. Nebudeme platit něco, co nefunguje. .
Chceme vrátit peníze za měsíc srpen a požadujeme aby vše perfektně fungovalo.
V § 64 odst. 12 zákona o elektronických komunikacích je stanoveno, že pokud službu bylo možno využít jen částečně, anebo ji nebylo možno využít vůbec pro závadu technického nebo provozního charakteru na straně podnikatele poskytujícího službu, je tento povinen zajistit odstranění závady a přiměřeně snížit cenu nebo po dohodě s účastníkem, který je koncovým uživatelem, zajistit poskytnutí služby náhradním způsobem.
Pokud by však zjištěné závady i přes jejich nahlášení podnikateli nebyly odstraněny a nadále přetrvávaly, doporučujeme spotřebiteli vadné poskytování služeb u operátora reklamovat, průkaznou cestou, nejlépe doporučeným dopisem a požadovat taktéž písemnou odpověď.
V případě uznání reklamace je operátor povinen zajistit odstranění závady a přiměřeně snížit cenu nebo po dohodě se spotřebitelem zajistit poskytnutí služby náhradním způsobem. Podnikatel poskytující veřejně dostupnou službu elektronických komunikací je povinen vyřídit reklamaci na poskytování služby bez zbytečného odkladu, nejpozději do 1 měsíce ode dne doručení reklamace. Doručení vyřízení reklamace musí být provedeno prokazatelným způsobem.
Podle zákona o elektronických komunikacích 127/2005 je nutno reklamaci na poskytovanou službu uplatnit bez zbytečného odkladu, nejpozději do 2 měsíců ode dne vadného poskytnutí služby, jinak právo zanikne.
Je třeba vědět, že se jedná o tzv. službu elektronických komunikací, kdy spotřebitel je v určité výhodě, protože tato oblast spadá pod Český telekomunikační úřad. Není zde tudíž jediný arbitr v podobě soudu, jako u většiny ostatních spotřebitelských sporů. V tomto případě se může uživatel obrátit ještě navíc na Český telekomunikační úřad (ČTÚ) s námitkou proti vyřízení reklamace kvality poskytované služby. ČTÚ na jejím základě o sporu rozhodne ve správním řízení, toto řízení je pro spotřebitele méně finančně náročné. Navíc ČTÚ má oprávnění požadovat po poskytovateli služeb elektronických komunikací podklady v rámci řízení.
Pěkný den,
rádi vaší přípojku opětovně prověříme. Zašlete nám prosím číslo linky či referenční nebo rodné číslo a to pomocí: www.o2guru.cz/guru .
S pozdravem a přáním pěkného dne,
Petr Šimeček
Guru pro Social Media, O2
Číslo linky je 549275329
Pěkný den,
děkuji za zaslání. Aktuálně předávám vaší linku na specializované oddělení k prověření.
Kontaktována s vyřešením budete v co nejkratší době prostřednictvím vámi uvedených kontaktních telefonů.
S pozdravem a přáním pěkného dne,
Petr Šimeček
Guru pro Social Media, O2
Dobrý den,zatím děkujeme Jurníčkovi
Společnost již neprojevila zájem se k případu dále vyjadřovat. Vzhledem k tomu, že služba VašeStížnosti.cz funguje na principu oboustranné dobrovolnosti, jsme nuceni stížnost uzavřít.