Cestovní kancelář FISCHER, a.s.

#12623Zamítnutá reklamace

06.10.2016, před 8 lety

Lenka Kučerová

Dobrý den, vzhledem ke svému omezení (u mne rakovina, manžel ve III. stupni invalidity) jsme si u Vás sjednali dovolenou "ušitou na míru" (č.:11674085)v Bulharsku, Albena, Hotel Laguna Beach****, All Inclusive s možností animačního programu pro děti. V místě ubytování od 1. dne pobytu probíhaly hlasité animační programy s mikrofonovými vstupy určené pro majoritní francouzskou klientelu, každou noc, velice hodně přes čas uváděný jako doba nočního klidu (22.30). Prostřednictvím delegáta CK Fischer, a.s. byl tento přestupek opakovaně řešen na úrovni vedoucího fr. animačních programů i vedení hotelu. Přes veškerou snahu delegáta pana Krejčího - neúspěšně. V polovině délky pobytu se panu Krejčímu podařila výměna našeho pokoje za pokoj odvrácený animačním programům. Naše očekávání z dovolené však bylo nenávratně zkaženo. Současně se v celé destinaci vyskytly infekční obtíže epidemického rozsahu, které zde byly již prokazatelně před naším příletem. Na tuto skutečnost jsme nebyli upozorněni. Informaci obdržel až turnus, který přiletěl o týden později. Z hlediska našich zdravotních problémů se jedná o velice závažnou informaci, která nebyla včas poskytnuta. O týden později došlo v rámci "bezpečnostních opatření" k uzavření dětského animačního programu. Za zrušení anim. programu pro děti bylo nabídnuto (CK Fischer) odškodnění 3000,-Kč podmíněné nákupem další dovolené.
V destinaci jsme sepsali reklamační protokol s delegátem CK Fischer, a.s., po našem příletu jsme reklamaci uplatnili u CK Fischer, a.s.. Reklamace byla v plném rozsahu zamítnuta, jako neopodstatněná.

cestovní smlouva o zájezdu č. 11674085 uzavřené dne 26.2.2016 na cestovní služby spojené se zájezdem do 4.8.2016 v době trvání od 21.7.2016 do 4.8.2016.

Žádám vás v souladu s § 2540 zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku, v platném znění,o vyřízení této reklamace poskytnutím slevy ve výši 40% z celkové ceny zájezdu odpovídající vzniklé újmě za svou osobu a také za osoby, za které jsem reklamované služby v rámci své smlouvy o zájezdu objednala a dále o poskytnutí slevy ve výši 3000 Kč za neposkytnuté služby.

14.10.2016 13:43, před 8 lety

Neměl-li zájezd vlastnosti, o nichž pořadatel spotřebitelku ujistil nebo které spotřebitelka vzhledem k nabídce a zvyklostem důvodně očekávala, měl pořadatel zajistit nápravu, pokud by si nevyžádala neúměrné náklady. Měl-li zájezd vadu a vytkla-li ji spotřebitelka bez zbytečného odkladu, má spotřebitelka dle § 2540 občanského zákoníku právo na slevu z ceny ve výši přiměřené rozsahu a trvání vady. Existenci vad je nutné doložit (např. foto nebo video záznam).

Pokud pořadatel zájezdu porušil některou ze svých povinností, může zákazník také požadovat náhradu újmy za narušení dovolené, zejména byl-li zájezd zmařen nebo podstatně zkrácen. Pořadatel odpovídá spotřebitelce za splnění povinností ze smlouvy bez zřetele na to, zda v rámci zájezdu poskytují jednotlivé služby cestovního ruchu jiné osoby.

Pro výpočet výše nároku je možné využít tzv. Frankfurtskou tabulku slev. Tabulka není právně závazná, jedná se spíše o pomocné vodítko. Zde je k dispozici ke stažení Frankfurtská tabulka slev: http://www.dtest.cz/clanek-3723/jak-spravne-reklamovat-vady-zajezdu. Více informací ohledně problematiky zájezdů je možné také vyhledat na adrese https://www.dtest.cz/clanek-4407/pravo-problemy-se-zajezdy.

Pokud by společnost uplatněnou reklamaci zamítla, je možné spor řešit soudně podáním žaloby. U soudu bude třeba předložit dostatečné množství důkazů k prokázání vadného poskytnutí zaplacených služeb. Ještě před podáním žaloby se zasílá předžalobní výzva, v níž naposledy cestovní kancelář spotřebitel vyzve, aby reklamaci dobrovolně uznala. Vhodné je také právní zastoupení. Seznam advokátů je k dispozici na http://www.dtest.cz/advokati.

Od 1. února 2016 začalo fungovat mimosoudní řešení spotřebitelských sporů při České obchodní inspekci. Spotřebitelka má také možnost se obrátit na tento úřad (návrh na zahájení mimosoudního řešení sporů je možné podat přes následující webový formulář https://adr.coi.cz/cs).

20.2.2017 21:33, před 8 lety