Alois Smékal
783 91 Uničov
ČR
Tel.: 774123348
7.11.2013
Věc: Před žalobní upomínka, pokus o smír
Vážený pane Smékale
Dne 25.9.2013 jsem ve stavu nouze navštívil váš podnik „herna bar eso, Dukelská 1157, Uničov“ na rohu ul. Dukelská a Plzeňská vedle prodejny Albert kde jsem se chtěl schovat před nepřízní počasí. Po konzumaci a řádném zaplacení jsem při odchodu z podniku, ačkoliv to nikdy nedělám, v hodil do el. rulety ve vašem podniku 200,- Kč a vzápětí vyhrál výhru 2.800,- Kč. Po té jsem požádal Vaši obsluhu, p. M. P. o vyplacení výhry z oné rulety. Ten však po krátké manipulaci s ruletou, mi sdělil, že mi vyplatí pouze 1.700,- Kč, uznávám svou chybu, že jsem od rulety odešel a nenechal si potvrdit správnost výhry obsluhou, ale dále trvám na vyplacení částky 1.700,- Kč, kterou můžu doložit potvrzením vydaným obsluhou s tím, že mi výhra bude vyplacena následující den ráno. Což mi také můžou dosvědčit 3 svědci přítomni v dané chvíli.
Po několika neúspěšných pokuse o výplatu výhry, konzultaci i s Vámi a několika urážkách a vyhrůžkách strany Vaší obsluhy, Vás žádám o neprodlenou výplatu a to do čtrnácti dnů od doručení této upomínky k rukám poškozeného. V opačném případě budu muset podniknout patřičné soudní kroky k nápravě!
S vírou ve smír Miroslav Weiss
V Uničově dne 7.11.2013 Miroslav Weiss
el. ruleta
Ve slušnosti a bez vyhrožování dosáhnout výplaty poctivé výhry .
Dle § 845 občanského zákoníku jsou pohledávky z her a sázek soudně nevymahatelné. Z tohoto ustanovení je v § 846 výjimka, která stanovuje, že jde-li o výherní podnik, který provozuje stát nebo který byl úředně povolen, nevztahuje se na případ ustanovení § 845 občanského zákoníku.
§ 2 písm. i zákona o loteriích stanovuje, že loteriemi a jinými podobnými hrami jsou zejména sázkové hry provozované ve zvláště k tomu určených hernách (kasinech), a to i za pomoci mechanických zařízení, při nichž není předem určen počet účastníků a ani není známa výše vsazených částek jedné hry, například ruleta, kostky, karetní hry, kdy sázející hrají proti provozovateli kasina, případně další hry schválené v herním plánu, jakož i varianty těchto her. Výhra se vypočítává z výše vkladů podle podmínek stanovených herním plánem.
Subjekt SMÉKAL Alois se rozhodl nevyužít službu VašeStížnosti.cz pro řešení sporů se svými zákazníky. Vzhledem k tomu, že je námi nabízené mimosoudní řešení sporů založeno na principu dobrovolnosti, bude stížnost pro nereakci subjektu uzavřena.
Pokud jsou splněny výše uvedené podmínky, má spotřebitel nadále možnost pokračovat v řešení sporu v občanskoprávním řízení. Před samotným podáním žaloby doporučujeme zaslat subjektu předžalobní výzvu dle § 142a občanského soudního řádu. Vhodné je také právní zastoupení. Seznam advokátů je k dispozici na http://www.dtest.cz/advokati.