Koupil jsem si fotoaparát. Při zpracování fotografií jsem mněl problémy s formátem .RAW. Požádal jsem o radu prodejce a byl jsem jen odkázán na stránky výrobce kde si prý mám stáhnout český návod a postupovat podle návodu. Celý přístup a opakované odmítnutí pomoci mne natolik rozladilo, že jsem prodejci zaslal vyplněný "Formulář pro odstoupení od smlouvy ve formátu MS Word" stažený z http://www.bigfun.cz/obchod_podminky_gen.php?skupina=-18&sada=1&str=1 na adresu storno@bigfun.cz a hned následující den ráno jsem do sídla společnosti odnesl zboží včetně příslušenství a očekával jsem řešení mých dotazů včetně předvedení. Obsluhující zaměstnanec mne však bleskurychle odbyl, že nemá čas se něčím zabývat. Zboží odmítl zkontrolovat, vyzkoušet a následně odmítl i převzetí. Nenechal jsem se odbýt ani fyzicky vytlačit z prodejny a zavolal jsem na policii. Obsluhující pán zavolal kolegu a pak i staršího pána. Údajně člena ochranky. Nikdo z nich se mi nechtěl představit a jen stupňovali svůj tlak. Nezbylo než zavolat na policii znovu. Policie přijela, všechny legitimovala a odkázali mne na občansko právní soud.
NIKON D600, objektiv
Výměna za jiný fotoaparát nebo skutečně odstoupení od smlouvy a vrácení peněz.
Pokud je výrobek zakoupení prostřednictvím komunikace na dálku (např. internet, telefon,..) má spotřebitel nárok na odstoupení od kupní smlouvy ve 14 denní lhůtě od převzetí zboží.
Při koupi výrobku v kamenné prodejně zákon právo na odstoupení ve 14 denní lhůtě neposkytuje, ale prodejce takový nárok může přislíbit nad ráměc zákona.
Prodejce je povinný dle § 11 zákona o ochraně spotřebitele dodat spotřebiteli informace včetně návodu k použití v českém jazyce.
Společnost Restan trading s.r.o. se rozhodla nevyužít službu VašeStížnosti.cz pro řešení sporů se svými zákazníky. Vzhledem k tomu, že je námi nabízené mimosoudní řešení sporů založeno na principu dobrovolnosti, bude stížnost pro nereakci subjektu uzavřena.