TV CZ s.r.o.

#12751Vrácení zboží

4 měsíce 7 dnů 1 hodina

15.10.2016, před 8 lety

Jana Václavíková

Dne 14.9. 2016 jsem zakoupila šperky na základě televizní nabídky . Šperky v hodnotě 730,- Kč jsem vrátila 29.9.2016, zaslala jsem doporučeně s informací o čísle účtu. Do dnešního dne mi nebyla částka vrácena. Snažila jsem se na ně telefonicky kontaktovat a poslala 2 x e-mail. Žádnou informaci jsem neobdržela.

šperky - prstýnek, přívěsek + náušnice

úhrada částky 730,- Kč (bez poštovného)

20.10.2016 15:31, před 8 lety

Jelikož daná kupní smlouva byla uzavřena prostřednictvím prostředku umožňující komunikaci na dálku, má spotřebitelka právo od smlouvy odstoupit ve lhůtě 14 dní od převzetí zboží. Pokud spotřebitelka odstupuje od smlouvy, je povinna o tom informovat prodávajícího (v případě soudního sporu by musela spotřebitelka prokázat, že od smlouvy odstoupila) a vrátit prodávajícímu zboží. Prodávající je povinen vrátit spotřebitelce peněžní prostředky nejpozději do 14 dnů ode dne, kdy bylo od smlouvy odstoupeno. Prodávající nemusí vracet peněžní prostředky dříve, než mu spotřebitelka prokáže, že mu zboží odeslala.

Prodávající ve svých obchodních podmínkách dále zakotvuje 30 denní záruku na vrácení zboží bez udání důvodu. Jelikož se jedná o právo, které jde nad rámec zákonné úpravy, může si prodávající stanovit zvláštní podmínky. Tyto podmínky jsou uvedeny v čl. 10.7. všeobecných obchodních podmínek společnosti TV CZ s.r.o. Je zde mimo jiné zmíněné, že prodávající zpracuje vrácení platby do 30 dní od doručení vráceného zboží do skladu společnosti.

Nevrátil-li prodávající peněžní prostředky ve výše uvedených lhůtách, může spotřebitelka požadovat zákonný úrok z prodlení.

22.2.2017 20:54, před 8 lety