Generali Česká pojišťovna a.s.

#12764Ukončení smlouvy

16.10.2016, před 8 lety

Miroslav Vlach

Z jistil jsem že mám dvě pojištění domu jedno k hypotéce to jsem si myslel že je to vlastně pojištění banky a druhé jsem si udělal v dobré víře abych v případě nutnosti měl pojištěný majetek.
Zjistil jsem mohu mít jen jedno pojištění chtěl jsem ho vypovědět mimo výročí pojištění ale pojištovna mi zdělila že jsem nestihl termín 6 týdnů před koncem , ikdyž jsem informoval že mám duplicitní pojištění u konkurence které se vztahuje k hypotéce a že v případě pojistné události mi plnit nebudou tak chtějí zaplatit další rok myslím si že nemají důvod chtít platit něco co vlastně samo osobě je neplatné.

Pojištění nemovitosti

Ukončení pojistné smlouvy

17.10.2016 09:30, před 8 lety

V případě uzavření pojistné smlouvy platí, že ji může spotřebitel vypovědět jako pojistník, a to s osmidenní výpovědní dobou do dvou měsíců ode dne uzavření smlouvy podle § 2805 písm. b) zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník. Toto právo je zákonné a nemělo by být zpoplatněno.

Bylo-li pojištění ujednáno na dobu určitou, lze ujednat, že uplynutím této doby pojištění nezanikne, pokud pojistitel nebo pojistník nejméně 6 týdnů před uplynutím pojistné doby druhé straně nesdělí, že nemá zájem na dalším trvání pojištění. Nezanikne-li pojištění a nejsou-li ujednány podmínky a doba prodloužení, prodlužuje se pojištění za týchž podmínek o tutéž dobu, na kterou bylo ujednáno, a to podle § 2803 odst. 2 občanského zákoníku.

V tomto případě budou rozhodné podmínky pojistné smlouvy, jelikož jsou v nich obsaženy základní definice, jakožto definice skutečností, které mají podstatný význam.

O zániku pojištění by se mohly strany dohodnout dle § 2802 občanského zákoníku.

17.10.2016 11:23, před 8 lety

Vážený pane Vlachu,

děkujeme za Váš podnět, na základě kterého jsme přistoupili k prošetření celé záležitosti.

S ohledem na ochranu osobních údajů a dále na povinnost mlčenlivosti, která je nám zákonem o pojišťovnictví uložena, Vám bude v co nejkratším možném termínu zasláno vyjádření na Vaše kontaktní údaje.

Tým klientské spokojenosti
Česká pojišťovna a.s.

Případné dotazy Vám rádi zodpovíme prostřednictvím e-mailové adresy stiznosti@ceskapojistovna.cz Rovněž nás můžete písemně kontaktovat na naší korespondenční adrese Česká pojišťovna a.s., Tým klientské spokojenosti, P.O.Box 305, 659 05 Brno.

19.10.2016 07:36, před 8 lety

Miroslav Vlach

děkuji za pomoc při řešení problému s ukončením pojistné smlouvy , vše bylo vyřešeno během krátké doby a smlouva byla ukončena.
Bez Vaší pomoci by smlouva šla ukončit až k výročí za rok, až Vaše intervence zapůsobila.
Jsem zklamán z postavení samotného klienta ,který nemá žádnou váhu ...

Ještě jednou děkuji

s pozdravem Vlach