Môj vnuk vzal na svoje meno tri telefony pre celú rodinu. Sú to tri čísla. 725449233 - užívateľ Martin Jančo, 725449234 - užívateľ Michaela Jančová (maminka), 725449239 - užívateľ Katarína Mitevová, babička. Telefony sú vyplatené, napriek tomu na čísle 725449239 je v telefone písané, že O2 žiadny signál. Snažila som sa dovolať do O2 pre pomoc, snažila som sa nakontaktovať cez O2, ale ani to, ani to - pomoci nikde. Iní operátori majú číslo pre urgentnú pomoc - Vy si účtujete 90 Kč za to, keď niekomu pomôžete cez telefón. S týmto sa určite obrátim na Telekomunikačný úrad CZ, nakoľko to považujem za nehorázne vydieranie majiteľa O2. Žiadam vysvetlenie, prečo - hoci sú mobily zaplatené - nemôžem telefonovať? Telefon mám v poriadku, druhá karta funguje bez problémov. Slovenčina nech Vás nemýli. Češi sú na Slovensku, Slováci v Čechách. Navyše, má O2 vôbec nejaké číslo pre sos (ZADARMO) ako napr. T mobl 4306? Žiadam urgentne vysvetlenie, prečo som vypnutá! mitevová
Nefunkčnosť čísla 725449239
nech môžem telefonovať bez problémov, mám služby zaplatené, ale nefunkčné, mobil mám v poriadku, ale O2 CZ mi ukazuje že mám sim kartu zamknutú. Prečo?
Prečo spoločnosť O2 nemá číslo pre občana ako napr. T mob (aj bezplatné!!!!) a nie 90 Kč ak Vám cez telefon pomôžu. To je sila, absolútna nekorektnosť. Majú *11, ale akonáhle by ste si zvolili pomoc na telefon, zaplatíte!!!Toto nie je operátor, toto je vrchol nekorektnosti.
Prečo nefunguje Moje O2 na internete? Čo to je za paškvil? Som sklamaná. Do toho vôbec nejde vstúpiť. Nech som stláčala už akýkoľvek pokyn - nič. Hra o nervy. Ja keď potrebujem urgentnú pomoc nemám ani čas a ani nervy najprv bežať z obchodu k internetu domov, už keď som na internete - nula bodov, spojenie žiadne, vraj mám napísať sťažnosť. To je teda sila. Tomuto sa nehovorí pomoc, ale špinavosť. Len neviem pochopiť za čo platím 450 Kč!
Zákon o ochraně spotřebitele v § 3 a) zakazuje obchodníkům pro komunikaci se spotřebiteli ohledně uzavřené smlouvy používat telefonní linky, za které je účtována vyšší cena, než je běžná sazba. V opačném případě se dopouští podnikatel správního deliktu podle zákona o ochraně spotřebitele, za který mu může být udělena pokuta až do výše jednoho milionu korun.
Pokud je služba nefunkční je účastník smlouvy oprávněn službu reklamovat, a to mnoha způsoby, například na pobočce operátora osobně, v sídle písemně nebo třeba hovorem na zákaznické lince či reklamačním formulářem na internetových stránkách. O přijetí reklamace by měl být vystaven protokol, ve kterém bude uvedeno datum uplatnění reklamace, její obsah a způsob řešení, který spotřebitel žádá. O vyřízení reklamace musí být zákazník do měsíce informován.
Hezký den,
telefonní číslo končící na 239 je aktivní, není vypojeno. Podle vašeho popisu se může jednat o vadnou SIM kartu nebo potíže se signálem. Poprosím vás, abyste mi na email info@o2guru.cz poslala další podrobnosti, abych mohla vše blíže prověřit a vše jsme společně vyřešily.
Poprosím vás o doplnění, jestli k potížím, kdy nemáte signál, dochází na více místech nebo na jedné konkrétní adrese a o doplnění přesné adresy, jak dlouho k potížím dochází a jestli jiné číslo O2 na stejné adrese má signál.
Zároveň mi do emailu ještě upřesněte, jak se do Moje O2 přihlašujete- jednorázově nebo pomocí O2 ID a hesla a v mobilní aplikaci nebo na webu www.mojeo2.cz.
Naše společnost má bezplatnou zákaznickou linku 800 02 02 02, kde lze potíže se službami řešit a za hovor na tuto linku se neúčtuje žádný poplatek. Nabízíme poté ještě nadstandardní uživatelskou podporu na placené lince technické podpory, která zahrnuje složitější nastavení zařízení a zde je účtován poplatek 99 Kč za hovor. Nicméně v případě řešení potíží se SIM kartou nebo signálem byste neměla být na tuto linku přepojena.
S pozdravem a přáním hezkého dne
Anna Typovská,
Guru pro Social Media, O2