V EVĚ v Mělníku jsem koupila ošťavňovač ROHNSON JUICER R-427.Chtěla jsem si udělat z jablek mošt. Odšťavňovač však vyrobil něco mezi pyré a šťávou, ve které však byly i části slupek a jádřinců, odpadu bylo hodně a byl řídký, šťáva se nedala pít. Chtěla jsem výrobek reklamovat, bylo mi řečeno, že to není vada k reklamaci, ale vlastnost výrobku. Podle návodu k použití je možné zpracovat na šťávu více druhů ovoce a zeleniny, není nutné je loupat, atd. Ve skutečnosti to není pravda. Koupila jsem si vlastně věc, která je k ničemu. Co mám dělat? Mám oželet 1290 Kč?
Děkuji
Marie Schusterová
Prosím o radu, zda je možné ještě něco řešit, nebo se mám smířit s tím, že jsem vyhodila peníze za zcela nepotřebnou věc.
Děkuji
Snad nejdůležitějším kritériem při výběru odšťavňovače je právě jeho výkon.
Od výkonu ošťavňovače se odvíjí výtěžnost šťávy z ovoce.
Pokud však prodejce deklaruje u výrobku vlastnosti nebo schopnosti, které výrobek nesplňuje, tak se jedná o tzv. rozpor s kupní smlouvou dle § 616 občanského zákoníku.
Spotřebitel tedy může uplatnit rozpor s kupní smlouvou dle § 616 občanského zákoníku.
Vážený zákazníku,
výrobek zašlete k reklamaci na naší adresu. Přiložte kopii nákupního dokladu a popis problému.
Funkci výrobku prověříme a pokud se potvrdí, že výrobek nemá popisované vlastnosti, budou Vám vráceny peníze.
Adresujte prosím k mým rukám.
Martin Plicka
Zásobování, a.s.
děkuji za pomoc při řešení problému. V nejbližší době navštívím prodejnu a výrobek budu reklamovat podle Vaší rady.
M. Schusterová
Výrobek byl přezkoušen, z 1 kg jablek + 1 kg mrkve bylo odšťaveno 1 litr ovocné šťávy. Výrobek bez závad, efektivita odšťavňování odpovídá cenové relaci výrobku. Ovocná šťáva obsahuje malé množství dužiny, což není na závadu.
V rámci dobrých obchodních vztahů budou za výrobek vráceny peníze.
Martin Plicka
Zásobování, a.s.