Westerfield Int. AG

#13145Výzva k úhradě dluhu

10.11.2016, před 8 lety

Romana Smiesna

vyzyvaji me o uhrazeni dluhu 549.96 Kc na ucet 5555533399/0800, variabil.cislo : 6000221355, mimo jine na uplne jine jmeno,ktere neznam, ani mesto neni napsane, sedi jen ulice a cislo domu.

faktura c : 1034554 Good Shave Start

Nepreji si uz zadne vyzvy. Nic jsme si nikdy od nich neobjednali a proto nic platit nebudu,navic to neni ani na nase jmeno. Kontaktovala jsem p. Katerinu Stuchlikovou emailem a dosud mi neodpovedela.

14.11.2016 17:16, před 8 lety

Pokud si spotřebitelka není vědoma existence dluhu, je vhodné nejprve zjistit, na čem společnost své tvrzení zakládá. V případě, že se jedná o omyl, lze též požádat o vystavení potvrzení o bezdlužnosti. V žádném případě však není třeba se obávat exekuce. K vymáhání dluhu touto cestou se společnost může uchýlit teprve po proběhlém soudním řízení, v rámci kterého by bylo rozhodnuto o povinnosti spotřebitelky dluh splnit.

Pokud společnost žádá uhrazení dlužné částky, musela by také prokázat, že existuje právní důvod, na základě kterého by mohla tuto částku vymáhat. Právním důvodem by byla například kupní smlouva, která mohla být uzavřena prostřednictvím telefonu. Pokud si je ale spotřebitelka jistá, že žádnou smlouvu neuzavřela (ani např. nesouhlasila se zasláním zboží zdarma), nemá povinnost na upomínku reagovat.

29.3.2017 18:40, před 8 lety