A1 RACING s.r.o.

#13210Neuznaná reklamace

15.11.2016, před 8 lety

Jiří Bošek

Fa. nabízí zboží,které jsem zakoupil a poté se dověděl na STK, že nesmí být v ČR používáno. Jedná se o tónovací pruh na přední okno Foliatec. Nabídl jsem vrácení zboží proti vrácení peněz - bez odezvy
Nákup byl proveden přes internet a byl dodán na moji adresu.

69948: Tónovací pruh na přední okno Foliatec 19x150 cm- černý

Jak už jsem napsal výše, požaduji jednoznačně zpětnou výměnu peněz za zboží.

17.11.2016 09:21, před 8 lety

Prodávající odpovídá kupujícímu (spotřebiteli) za to, že věc je při převzetí kupujícím bez vad, tedy že má zákonem stanovenou jakost v době převzetí. Touto jakostí se rozumí, že věc:
• má vlastnosti předně ve smlouvě ujednané, prodávajícím nebo výrobcem popisované, nebo na základě jimi prováděné reklamy a s ohledem na povahu zboží očekávané, popřípadě vlastnosti pro věc takového druhu obvyklé,
• hodí se k účelu, který pro její použití prodávající uvádí nebo ke kterému se věc tohoto druhu obvykle používá,
• odpovídá jakostí nebo provedením smluvenému vzorku nebo předloze,
• je v odpovídajícím množství, míře nebo hmotnosti,
• vyhovuje požadavkům právních předpisů.

Jestliže spotřebitel zakoupil výrobek a poté zjistil, že neodpovídá požadavkům některého z právních předpisů, tedy používání výrobku je v České republice zakázáno a spotřebitel nebyl na tuto skutečnost při uzavírání kupní smlouvy prodejcem žádným způsobem upozorněn, pak se jedná o nesplněnou jakost zboží při převzetí.

Kupující má právo na dodání nové věci, příp. jen její součásti, není-li to vzhledem k povaze vady neúměrné. Pokud není možné věc či její část vyměnit, může kupující odstoupit od smlouvy. Jiná je situace, pokud lze vadu bez zbytečného odkladu odstranit opravou a požadavek na novou věc by byl nepřiměřený, pak má kupující právo na opravu. Právo na slevu náleží kupujícímu vždy, pokud neuplatní jiné právo.

28.3.2017 20:04, před 8 lety