Dateyard, AG

#13266Podvod? Dateyard AG

4 měsíce 4 dny 3 hodiny

19.11.2016, před 8 lety

Vojtěch Táborský

Dobrý den, zablokovali mi účet s VIP na jenjednanoc.cz, chtějí abych zaplatil pokutu, já zaplatit chtěl, ale platby se mi vrací zpět, nejde mi to zaplatit, vyhrožují, že na mě pošlou inkasní agenturu, já chci zrušit ten účet, poslali mi dokument, který mám vyplnit a poslat faxem, ale mám tam uvést své bydliště a osobní údaje, mám z toho obavu, aby to nebylo nějak zneužito, mají na to právo ? Už mě to nebaví, proč bych platil za něco, co je zablokované a nemůžu to využívat. Mám strach, že když bych to nijak neřekl, že na mě pošlou exekutora, je to možné ? nebo se toho nemusím bát ?

Chci, aby mi byl zrušen účet a neměl jsem s tím již nic společného.

28.11.2016 17:06, před 8 lety

Inkasní agentura nedisponuje žádnými zvláštními pravomocemi oproti běžnému věřiteli. Pokud by chtěla dluh vymáhat, musela by se nejprve obrátit na soud.

U soudu společnost musí prokázat, že má pro vymáhání pohledávky právní důvod. Pokud by společnost žádala po spotřebiteli zaplacení smluvní pokuty, musela by prokázat, že spotřebitel porušil svou smluvní povinnost a že smluvní pokuta byla sjednána přímo ve smlouvě. Smluvní pokutu totiž není možné sjednat ve všeobecných obchodních podmínkách.

Pokud by společnost začala pohledávku vymáhat soudní cestou, bude vhodné vyhledat služeb advokáta. Seznam advokátů je možné vyhledat na webové adrese www.dtest.cz/advokati.

23.3.2017 20:41, před 8 lety